El violador de Drassanes va ser usuari dels serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona

Així ho ha confirmat l'alcaldessa, Ada Colau, que explica que hauria utilitzat diversos noms

Ada Colau ha confirmat el pas del violador pels serveis socials de Barcelona | Cedida

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha confirmat, en el ple de l'Ajuntament celebrat aquest divendres, que l'home que va violar i va agredir una dona en l'avinguda Drassanes de Barcelona el passat 19 d'abril «va poder ser usuari en diferents serveis amb noms diversos» abans que es produïssin els fets.

 

En la seva intervenció després de les preguntes de PDeCAT i PSC en el ple d'aquest divendres sobre aquest cas, la primera edil ha dit que s'han demanat informes interns que encara s'estan elaborant: «No se sap els internaments pels quals ha pogut passar aquesta persona perquè ha emprat noms diferents».

Reconeix que els protocols són millorables

«És un tema molt complex, en el qual entren serveis socials, policials i sanitaris. Hi ha una gran complexitat», ha relatat Colau, que ha descartat celebrar una comissió extraordinària, tal com ha demanat el PSC, i ha reclamat preservar el dret a la privadesa i a la intimitat de la víctima, que segueix recuperant-se.

violador raval
Els veïns del barri havien denunciat la seva perillositat | Twitter

 

Ha admès que s'ha d'analitzar en profunditat com es va desenvolupar l'actuació: «Segura que els protocols són millorables. Quan hi ha tants avisos dels veïns, veiem que segurament es va poder fer més», i ha assegurat que el consistori ha contactat amb la dona per oferir-li suport.

Així mateix, ha afirmat que si, després de dur a terme els informes pertinents, es conclou que l'actuació va fallar es plantejarà com millorar-la: «Si hi ha base tècnica per plantejar un debat polític, ho farem», encara que ha demanat als grups municipals respectar els temps de la investigació.

Pendent l'elaboració d'un informe al comissionat de Seguretat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar poques hores després que es produís la detenció de l'home un informe al comissionat de Seguretat de l'Ajuntament, Amadeu Recasens, sobre els incidents previs. Colau volia conèixer tots els detalls del cas, ja que l'home «ja havia protagonitzat diferents situacions de convivència» on havien intervingut diferents serveis i cossos policials. 

L'alcaldessa va condemnar l'agressió i va reiterar que faran tot el que estigui en les seves mans perquè «agressions masclistes i salvatges com aquesta no es tornin a produir a la ciutat». 


Comentaris

envia el comentari