Els vuit violadors i depredadors sexuals en sèrie de Barcelona més coneguts dels darrers anys

Els tres violadors de l'Eixample, Gregorio Cano o el violador del cúter, alguns dels agressors sexuals malauradament coneguts a la ciutat de Barcelona els darrers anys

Aquest mes de maig de 2018 el violador Gregorio Cano, condemnat per 24 agressions sexuals a Barcelona els anys 1997 i 1998 sortirà el llibertat tot i les proves que no s'ha rehabilitat i que pot tornar a delinquir. En aquest reportatge de CatalunyaDiari.cat es pot repassar el cas de Gregorio Cano i aquí epassem els depredadors sexuals en sèrie més coneguts de la història recent de la crònica negra de la ciutat de Barcelona.

 

Francisco López Maíllo, el violador de l'Eixample

Actuava a l'Eixample de Barcelona, d'aquí ve el seu sobrenom. Va ser condemnat a 592 anys de presó per haver violat a 29 dones els anys 80. Va sortir de presó l'any 1998 després de complir 13 anys i va morir tres anys després, als 37 anys, a causa d'una malaltia degenerativa que va contraure a República Domicana, on va anar quan va ser deixat en llibertat. L'home es va voler instal·lar al seu barri, al Raval, però la pressió popular el va obligar a anar altres municipis catalans i també marxar a l'estranger. El 2001 va tornar a Barcelona i va morir per culpa d'aquesta malaltia a Sant Joan de Déu el mes de maig.

 

Martínez Síngul, durant el judici per agressions sexuals.
Martínez Síngul, durant el judici per agressions sexuals. | CatalunyaDiari.cat

Alejandro Martínez Síngul, segon violador de l'Eixample

El conegut com a «segon violador de l'Eixample» reflecteix la reincidència que sol caracteritzar molts pederastes. L'octubre de 2009, després d'haver sortit de la presó el maig de 2007, va agredir sexualment una menor de 12 anys en una porteria del barri de l'Eixample de Barcelona. Abans havia estat a la presó per cinc delictes de violació, cinc delictes d'agressió sexual, quatre més en grau de temptativa i quatre faltes de lesions. Tornat a empresonar el 2009, va sortir de la presó el 2013 després de sotmetre's a un tractament de castració química. El febrer de 2018 va ser detingut pels Mossos d'Esquadra per agredir a casa seva a la seva germana i la seva mare.

Francisco Javier Corbacho Méndez durant el judici a l'Audiència de Barcelona.
Francisco Javier Corbacho Méndez durant el judici a l'Audiència de Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

 

Francisco Javier Corbacho Méndez, el tercer violador de l'Eixample

Condemnat el gener de 2018 a 66 anys de presó per agredir sexualment i robar a quatre dones a Barcelona. En va agredir una cinquena, però no va poder arribar a judici per un error en la instrucció del cas. Té 40 anys i va agredir les dones el 2014, 2015 i 2016 tot i tenir una sentència de presó de vuit mesos —ajornada durant dos anys— per un delicte sexual a Jaén l'any 2014. Amb una arma blanca amenaçava, també al voltant de l'Eixample de Barcelona, les seves víctimes, molt joves.

 

Gregorio Cano, el violador de Sant Martí

Condemnat a 176 anys de presó l'any 2000 per haver violat a 24 dones en diversos districtes de Barcelona.Tenia 27 anys, estava a punt de casar-se i treballava al Corte Ingles. Va ser detingut per dues agents de paisà de la Policia Nacional l'any 1998 quan en va voler atacar una d'elles, que va fer d'esquer. Després de vint anys, està previst que surti en llibertat aquest maig de 2018. Va dir que no recordava res de les agressions a la policia i a l'inici del judici, però ho va acabar acceptant.

 

Pedro Jiménez García, va assassinar i violar dues policies

Amb antecedents i condemnes per agressions sexuals a l'esquena, aprofitant un permís de tercer grau l'any 2004, va entrar a casa de dues aspirants a Policia Nacional i a punta de navalla les va violar i les va assassinar a l'Hospitalet de Llobregat. A una d'elles, ja morta, la va penetrar analment amb un consolador. Va marxar de la casa deixant els dos cadàvers i calant foc a l'habitatge per intentar eliminar les proves. L'any 2010 va ser condemnat a 94 anys de presó. Només en complirà de manera efectiva 40, tal com marca l'article 76 del Codi Penal espanyol.

 

José Rodríguez Salvador, el violador de la Vall d'Hebron

El conegut com «el violador de la Vall d'Hebron» va ser condemnat el 1995 a 344 anys i cinc mesos de presó per disset violacions, diversos intents d'agressió sexual, un robatori amb intimidació, diverses detencions il·legals i amenaces. L'any 2007 va ser deixat en llibertat però l'Audiència Provincial en va ordenar de nou l'ingrés a presó fins a 2012. Va sortir de la presó l'any 2012 i va quedar en llibertat després de complir vint anys de presó, el límit màxim de compliment efectiu en 20 anys de presó. Quan va sortir en llibertat es va generar força alarma social i els Mossos d'Esquadra, a petició de la Fiscalia, el van vigilar. 

Jorge HG, el violador d'Horta

L'any 2002 va ser detingut Jorge HG acusat per la Policia Nacional de setze violacions a la zona d'Horta i de Nou Barris durant 2001 i 2002. Tenia 31 anys i intimidava les seves víctimes amb un ganivet i en dues de les agressions l'acompanyava un gos de raça pastor alemany. Va ser detingut a prop de casa seva després d'un seguiment per part de la policia. El violador abordava les dones al carrer o a l'entrada dels portals dels seus habitatges i les intimidava amb una arma blanca. L'agressió sexual es produïa, en majoria dels casos, entre els vehicles estacionats al carrer.

 

Diego Nicolás Rodríguez Correa, el violador del cúter

Conegut com a violador del cúter, Diego Nicolás Rodríguez Correa, —tenia 26 anys quan va ser detingut— va ser condemnat l'any 2017 a 56 anys de presó per agredir sexualment entre 2013 i 2014 a quatre joves, dues d'elles menors d'edat. Rodríguez Correa les atacava quan entraven a casa seva. Feia servir un cúter, d'aquí el sobrenom, i quan acabava d'agredir la seva víctima l'amenaçava per evitar que li veiessin la cara. Va ser detingut pels Mossos l'any 2015 després de tornar a actuar. Tenia parella i portava una doble vida. Al judici va assegurar que «prenia metaenfetamines» i que «no era jo».

 

Imatge d'una càmera de seguretat del violador del cúter, a Barcelona.
Imatge d'una càmera de seguretat del violador del cúter, a Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

 

Més informació:  Com és un violador? Les carecterístiques dels agressors sexualsComentaris

envia el comentari