Demanen presó per un home que va violar una dona discapacitada a Martorell

La víctima hauría estat agredida sexualment de forma continuada entre setembre del 2010 i gener del 2012
Imagen de archivo de un vehículo de los Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

 

La Fiscalia demana quinze anys de presó per un home, veí de Martorell, acusat d’haver agredit sexualment una dona amb una discapacitat intel·lectual del 48%. Els fets haurien tingut lloc entre setembre del 2010 i gener del 2012 al domicili que l’acusat tenía en aquesta localitat del Baix Llobregat.

 

Segons el ministeri públic, l’home s’hauria aprofitat de la discapacitat intel·lectual de la víctima per agredir-la sexualmente de forma continuada. La obligava a baixar al traster i, un cop allà, utilitzava la seva força per retenir-la i evitar que es pogués resistir. Després, la penetrava vaginalment en contra de la seva voluntat.

 

La va lligar a un arbre i la va violar

L’escrit de la fiscalia també apunta que una vegada, al gener de 2012, el processat hauria lligat a la víctima a un arbre, amb una corda, del parc Europa de Martorell. Posteriorment, l’hauria penetrat veginalment tot i la negativa de la dona. Així doncs, el fiscal considera que els fets comporten un delicte continuat d’agressió sexual sobre una víctima vulnerable per la seva discapacitat.

 

Per aquest motiu, demana quinze anys de presó per l’acusat i una indemnització de 6.000 euros a la tutora de la víctima. A més, un cop superi la seva pena penitenciaria, la Fiscalia demana que estigui deu anys més en llibertat vigilada. El judici tindrà lloc aquest dimecres a l’Audiència Provincial de Barcelona.

 

Condemnats per violar una pacient al Parc Taulí de Sabadell

El Servei Català de la Salut i la Corporació Sanitària Parc Taulí han estat condemnats a pagar una indemnització de 18.000 euros a una persona que va ser víctima d'una agressió sexual en aquest centre hospitalari de Sabadell.

 

Els fets van tenir lloc el 21 de febrer del 2015, quan un pacient de l'àrea de psiquiatria va entrar al lavabo amb una altra pacient. Allà, suposadament, la va obligar a practicar-li una felació i també va intentar penetrar-la. Unes infermeres que els van veure entrar al lavabo van donar la veu d'alarma i van avisar al psiquiatre de guàrdia, al servei de ginecologia, a un forense i a la família de la pacient agredida, segons explica l'hospital.

 

Ara, però, hauran de pagar una indemnització a la víctima perquè, segons el jutge, l'hospital tenia poques infermeres per poder atendre una unitat que té un risc prou elevat de «conflictivitat».