Un vehicle dels Mossos d'Esquadra de nit

Violen una jove de 16 anys a Igualada: està ingressada a l'hospital amb ferides greus

Els fets van tenir lloc la matinada de diumenge a dilluns i es treballa amb la hipòtesi que fos agredida per més d'una persona

Els Mossos d'Esquadra investiguen una presumpta agressió sexual a una noia de 16 anys a Igualada. Segona ha avançat el digital 'Eix Diari' i ha confirmat l'ACN de fonts policials, els fets es van produir la matinada de diumenge a dilluns al polígon industrial de Les Comes, quan la víctima anava cap a l'estació de tren per tornar a casa seva.

La jove va ser trobada per un transportista al voltant de les 7.30 hores en un descampat, gairebé nua i inconscients. L'home va avisar els cossos d'emergència, que van traslladar la noia l'Hospital d'Igualada, tot i que posteriorment va ser derivada a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Ara com ara, els Mossos encara no han pogut prendre declaració a la víctima, que roman ingressada al centre hospitalari barceloní.

En aquest sentit, l'adolescent va ser violada i colpejada al cap, segons ha explicat el diari 'La Vanguardia', citant fonts de la família. Segons RAC1, la violació va ser brutal i es treballa amb la hipòtesi que fos agredida per més d'una persona. Els Mossos no han donat més detalls sobre els fets, ja que el cas implica una menor d'edat i la investigació encara està oberta.

Demanen col·laboració ciutadana per localitzar els agressors

La família de víctima, que estudia 2n de Batxillerat, ha demanat col·laboració ciutadana per tal d'esclarir els fets i localitzar els responsables de l'agressió. En aquest sentit, els familiars han relatat al diari 'El Periódico' que ells van portar la jove a Igualada el diumenge a la tarda, on tenia previst celebrar la Castanyada i Halloween amb unes amigues a la discoteca Epic.

Durant la matinada la noia es va comunicar amb ella amb missatges de Whatsapp a les dues i a les cinc de la matinada, en els quals els va dir que tornaria en tren al voltant de les sis. La següent informació que van tenir d'ella va arribar dels Mossos, que van informar la mare de l'agressió.

La família ha explicat que la noia està conscients, però no recorda res. En aquest sentit, han assenyalat que la víctima pateix greus ferides a causa de la violació, així com una fractura cranial.

Un centenar de persones mostren el seu rebuig a la violació amb una concentració a Igualada

Després que la notícia transcendís, un centenar de persones es van concentrar aquest dimarts al vespre a les portes de l'Ajuntament d'Igualada per mostrar el seu rebuig a la violació. La concentració va ser convocada per l'associació feminista La Tracta i va comptar amb la participació de regidors del govern municipal.

L'escriptora Maribel Nogué ha llegit el manifest en el qual s'ha recordat la «indignació» de la ciutadania davant aquests fets i ha exigit mesures «als poders públics, més inversió i serveis per frenar l'epidèmia del masclisme».