Una violenta detenció d'un manter a Les Rambles genera polèmica a les xarxes

Des del Sindicat de Manters considera que se'ls tracta com a «animals»
El manter ha estat detingut per quatre delictes   | Instagram (@topmanta_bcn)

 

El Sindicat de Manters ha compartit a través d'Instagram un vídeo on es veu la violenta detenció d'un manter a Les Rambles de Barcelona. La detenció es va produir ahir a la tarda a l'estació de Metro Liceu on diversos policies van reduir un manter, segons recull 'CrónicaGlobal'. 

 

Aquesta actuació d'agents de paisà i de la Unitat de Reforç a la Proximitat i Emergències (URPE) no ha agradat al Sindicat Popular de Venedors Ambulants que ha manifestat que són tractats «com animals». També defensen que «els manters no duen armes, sinó una manta» i critiquen que els agents siguin «molt valents quan es tracta d'un negre» i assenyalen que la seva actitud és diferent quan es tracta de banquers i polítics.

 

 

Arrestat per quatre delictes

D'altra banda, l'Ajuntament de la ciutat comtal ha indicat que el manter va ser arrestat per quatre delictes que inclouen danys a un vehicle policial. Segons la Guàrdia Urbana, els agents van intervenir davant del número 91 de Les Rambles en el marc del dispositiu de saturació per impedir la venda ambulant als carrers més cèntrics de la ciutat.

 

El manter hauria causat dany a un vehicle policial tot trencant una porta i una finestra, motiu pel qual hauria estat detingut acusat de delictes contra la propietat industrial, desobediència, resistència i danys al vehicle policial. 

 

Dispositiu policial i solucions socials

Aquest dispositiu policial de saturació a Les Rambles, Passeig de Gràcia i Passeig Joan de Borbó coincideix amb l'anunci d'un grup de treball per buscar solucions socials al col·lectiu de manters. Aquesta iniciativa es posarà en marxa la pròxima setmana i en ella participaran polítics relacionats amb les àrees socials de l'Ajuntament. L'objectiu és plantejar mesures «sociolaborals i d'emergència social» per tal de posar fi a la venda il·legal al carrer.

 

També et pot interessar...