ÚLTIMA HORA

Sanitat confirma més de 8.500 nous casos de coronavirus des de divendres

ÚLTIMA HORA

👑 Joan Carles I decideix marxar d'Espanya

La vídua del ramader assassinat a Terol critica a Interior perquè el desplegament de cerca d'Igor el Ruso «no va ser immediat»

Eva Febrero ha retret a través del seu compte de Facebook les paraules de Zoido

José Luis iranzo, el padre y agricultor asesinado con los guardias civiles en Teruel.
José Luis Iranzo, el pare i agricultor assassinat amb els guàrdies civils a Terol. | Xarxes Socials

 

Eva Febrero, la vídua del ramader José Luis Iranzo, el civil assassinat junt amb dos guàrdies civils pel fugitiu Norbert Feher, alies 'Igor el Ruso', el passat dijous 14 de febrer, ha criticat al seu perfil de Facebook les primeres paraules del ministre d'Interior que va pronunciar tan sols arribar la localitat d'Alcanyís. Tanmateix, la publicació ja ha estat eliminada. 

Per la seva part, Juan Ignacio Zoido va defensar «la immediata resposta» de la Guàrdia Civil després de l'assassinat. Una afirmació que no ha agradat gens a la dona del difunt: «No he pogut ni llegir l'article, només amb el titular he tingut suficient perquè una resposta immediata no és el que es va fer».

Tanmateix, Eva destaca quines van ser les persones que sí que van respondre de forma immediata: «La Guàrdia Civil local sense mitjans sí que va respondre, la gent dels nostres petits i abandonats pobles sí que va respondre». A més, senyala que el seu espòs va estar «no sé quantes vegades amb la Guàrdia Civil» i que l'última vegada que ella el va veure «anava a la cel·la».

Qualsevol persona podria haver estat assassinada per 'Igor'

A l'hora de parlar de l'assassinat, Eva afirma que «podria haver estat qualsevol d'aquesta zona, qualsevol veí». «Els nostres amics agricultors, qualsevol nen que acompanyés al seu pare a veure les ovelles, qualsevol», relata.

«Si la gent d'aquest poble, almenys, haguéssim sabut que era tan perillós, segur que cap esposa o mare els hi haguéssim deixat anar a la muntanya fins que el capturessin», explica la dona. A més, es va queixar: «Ni això ens van donar, ja no menciono mitjans, sinó dispositius policials».

Amb aquestes paraules Febrero relata que si els veïns haguessin sabut que se cercava a una persona tan perillosa, no haurien deixat sortir a les seves famílies al carrer. Per això mateix, afegeix que «les proves d'Albacete eren contundents», ja que dos veïns van aconseguir sobreviure als atacs d'Igor i en la seva denúncia van deixar ben clara l'agressivitat amb què actuava.

Imagen de Igor el Ruso tras salir de prisión
Imatge d'Igor el Ruso després de sortir de presó  | EFE

 

«Tanmateix, tots anaven a pit descobert, ja que José Luis no sabia a què s'enfrontava; va ser ell, el meu cel, el meu tot, però podria haver estat qualsevol d'aquesta zona», explica Eva sobre la falta de vigilància de la policia sobre Igor.

Febrero acusa les autoritats d'enganyar al poble

Això sí, per a Febrero, sens dubte, el pitjor va ser l'engany de les autoritats policials cap al poble. La falta d'informació clara «amb una gent honrada». «Hauria pogut tenir lògica no anar a la muntanya a treballar fins que el capturessin», assegurava.

En el seu testimoni, Eva deixava clar que «no parla des de l'odi ni la rancúnia». Parla perquè sent que «es va enganyar a moltes persones i s'ha de dir la veritat sempre». Finalment, revela que té «trencada la vida i el cor» i destaca que el seu fill Aitor «ha perdut la seva guia i això no ho canviarà ningú».

D'aquesta manera, la vídua de José contradiu així la versió del ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, qui defensa que la resposta de la Guàrdia Civil va ser «immediata» per detenir a un fugitiu buscat des del passat mes d'abril a Itàlia; país que assegura que va emetre setmanes enrere una alerta amb indicis que apuntaven que es trobava fugit a Espanya.

Las palabras de Zoido no han gustado nada a la viuda de uno de los fallecido.
Les paraules de Zoido no han agradat gens a la vídua d'un dels difunts. | Cedida

Comentaris

envia el comentari