Imartge de l'incendi en un tren de Rajadell

Vuit ferits en un incendi en un tren de Rodalies

L'incident va produir-se al voltant de les 20:30 d'aquest dijous

Vuit persones han resultat ferides de caràcter lleu aquest dijous, 20 de juliol, cap a dos quarts de nou de la nit en un tren que viatjava direcció Cervera, Segarra, a causa d'un incendi a la catenària. 

A causa de l'incident, el tren ha quedat aturat entre dos túnels a Rajadell, al Bages, i ha provocat que la línia R-12 quedés tallada entre Rajadell i Calaf, a l'Anoia. El foc de la catenària ha afectat la part superior d'un dels vagons i ha provocat que vuit ocupants quedessin ferits. 

Bombers i Mossos van desplaçar-se fins al lloc on havia quedat aturat el tren, a un quilòmetre i mig de l'estació de Rajadall, amb vehicles lleugers i d'extinció per una pista forestal paral·lela, a través de la qual s'ha evacuat els passatgers. A més, l'incident va provocar que s'activessin dues ambulàncies terrestres, segons ha informat l'ACN.

Tall de catenària 

L'incendi va provocar que els Bombers tallessin la catenària preventivament. Francesc Serra, cap de guàrdia Delta 0 de la Regió d'Emergències Centre, ha explicat en declaracions a l'ACN que després de rebre l'avís que indicava que hi havia un tren aturat els agents dels Bombers han vist que sortia fum d'un vagó.

«Tota la gent ja era fora i hem demanat a Adif que tallés el subministrament elèctric de la catenària per poder actuar», va indicar Serra. El foc també va entrar a l'interior del vagó, i els Bombers van haver de fer extinció dins del comboi. Segons Serra, el foc era «petit», i no va afectar la vegetació de l'entorn.

Les ambulàncies del SEM en un servei d'urgència
El SEM va atendre diverses persones ferides. | ACN

Un cop el foc va quedar extingit, els Bombers van començar a evacuar la gent a peu fins a l'estació de Rajadell, on se'ls va afiliar i retornar a les famílies que els esperaven a l'estació. A més, Renfe va habilitar un autobús per dur-los fins a Calaf, on els esperava un tren per continuar el trajecte.

Pel que fa a afectacions personals, Serra va comptabilitzar almenys sis ferits - el SEM ha elevat la xifra a vuit- algun amb atac d'ansietat i algun altre amb taquicàrdia. Altres tenies diferents lesions que s'haurien fet baixant al peu de la via.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

El conductor no s'hauria adonat que hi havia foc

Diversos testimonis han relatat a l'ACN que es van espantar molt en veure les flames. «Estàvem al vagó i hem començat a veure espurnes, i tot plegat algú ha cridat que hi havia foc». Aleshores, «un passatger que dormia s'ha despertat i ha començat a fer anar la gent cap al vagó del davant».

La Laura, l'Elaria i l'Elisia explicaven que ha estat un moment de força confusió, perquè els que corrien cap al davant arribaven esverats mentre els que hi eren asseguts desconeixien el que passava. Tot plegat mentre el tren continuava la marxa, «perquè el conductor sembla que no s'ha adonat que hi havia el foc», de tal manera que una de les tres va decidir activar l'alarma.

Amb tot, el foc del vagó va quedar extingit una hora després de l'avís als Bombers i no va quedar cap persona ferida a conseqüència del foc. A hores d'ara, la circulació ja ha estat represa.