Vuit nadons més infectats pel bacteri que ha provocat la mort d'altres dos a la Vall d'Hebron

Des de la Vall d'Hebron asseguren que és «freqüent» la seva presència en tots els hospitals

Nadons infectats Vall d'Hebrón
Vuit bebès de l'hospital estan colonitzats pel bacteri que ha matat avui mateix dos bebès | Europa Press

La cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, Magda Campins, ha explicat que vuit bebès de l'hospital estan colonitzats pel bacteri Klebsiella pneumoniae, que va infectar als dos bebès prematurs extrems morts recentment, i ha dit que és «freqüent» la seva presència en tots els hospitals.

«Aquest número no ens han d'alertar, ens ha d'alertar que pugui passar a infecció», però de moment no han mostrat símptomes d'infecció d'aquest bacteri, que ja estan controlant amb fàrmacs als quals respon el bacteri, malgrat ser multiresistent, ha explicat en roda de premsa aquest dilluns, després de conèixer-se aquestes morts.

 

No és una infecció gens excepcional

Aquesta infecció «no és gens excepcional, perquè els pacients ingressats en un hospital, i més en una UCI, es colonitzen pels bacteris propis de l'hospital», que solen ser multiresistents, i habitualment la transmissió és creuada perquè com són pacients molt intervinguts tenen diverses vies d'entrada del bacteri.

Ha subratllat que tots dos bebès tenien prèviament una enterocoloitis narcotitzant, una inflamació de l'intestí produïda per la seva prematuritat, que elimina la barrera protectora del tub digestiu i permet que passin els bacteris del tub, entre les quals hi ha en hospitals, a la sang, la qual cosa els va causar una sèpsia.

La Vall d'Hebron, en arxiu
El menor de dos mesos va ser ingressat a la Vall d'Hebron i actualment està en estat estable | CatalunyaDiari.cat

 

  

L'hospital ha tancat a nous ingressos el box d'Unitat de Vigilància intensiva (UCI) de nounats en la qual estaven tots dos bebès, han analitzat els altres nens que hi havia, i han fet controls ambientals per a descartar una font ambiental de bacteri, a més d'avisar amb un informe a l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB).

Dos nadons moren en infectar-se amb un perillós bacteri

Dos nadons han perdut la vida a l'Hospital de la Vall d'Hebron, després de patir una infecció per un bacteri. Segons informa 'Crónica Global' el tràgic succés ha tingut lloc a la Unitat de Cures Intensives (UCI) neonatal del centre, i el bacteri responsable, Klebsiella, és molt resistent als antibiòtics. 

El brot hauria estat detectat el passat cap de setmana i quatre dels sis nounats que hi havia en aquell moment a l'UCI s'haurien contagiat d'aquest bacteri vinculat a l'assistència sanitària. El primer nadó hauria mort entre el 19 i 21 d'abril, segons han indicat fonts internes al mateix mitjà, dies en què els sanitaris haurien detectat la presència del bacteri a l'UCI. El segon nounat hauria mort pocs dies després, el dimecres 24 d'abril.


Comentaris

envia el comentari