Un xiulet groc, una careta de Cuixart i una papereta de l'1-O, els objectes confiscats a Tamara Carrasco

L'advocat de la detinguda a Viladecans acusada de terrorisme per ser dels CDRs creu que serà deixada en llibertat amb càrrecs

Moment que la Guàrdia Civil va treure a Tamara Carrasco de casa seva, a Viladecans.
Moment que la Guàrdia Civil va treure a Tamara Carrasco de casa seva, a Viladecans. | CatalunyaDiari.cat

A l'espera que Tamara Carrasco, la dona de Viladecans detinguda per la Guàrdia Civil, acusada de terrorisme i de rebel·lió per participar en els CDR, passi a disposició del jutge de l'Audiència Nacional, es van sabent més detalls de la seva detenció. Jordi Busquets, l'advocat de Carrasco, ha explicat a TV3 que ja ha pogut parlar una estona amb la detinguda i s'espera que demà, dijous 12 d'abril, pugui ja declarar davant de jutge.

Un xiulet groc, una careta de Cuixart i una papereta de l'1-O

Busquets ha explicat que tot i que encara hi ha secret d'actuacions i que no han pogut tenir accés a la totalitat de les diligències que s'han instruït fins al moment contra ella, sí que creu que el relat de la Guàrdia Civil és «pervers». Entre els objectes que ha assegurat Busquets que s'han confiscat hi ha un xiulet groc, una careta de Jordi Sánchez i una papereta de l'1 d'octubre.

Un xiulet groc, una careta de Cuixart i una papereta de l'1-O, els objectes confiscats.
Un xiulet groc, una careta de Cuixart i una papereta de l'1-O, els objectes confiscats. | CatalunyaDiari.cat

«Els objectes ara són part de la causa», ha explicat l'advocat des de Madrid i ara caldrà veure quina relació amb les acusacions hi troben els investigadors de la Guàrdia Civil. «És una persona molt relacionada amb el teixit associatiu de la ciutat, vinculada a moltes lluites socials i sempre des de la no-violència», ha assegurat Busquets. Tamara Carrasco no va ser mai detinguda ni identificada per la policia ni durant les protestes postreferèndum ni abans.

El mapa d'una caserna de la Guàrdia Civil, una captura de Google Maps

Busquets també ha explicat que els mapes de la caserna de la Guàrdia Civil que es van trobar a casa de Tamara Carrasco durant l'escorcoll era «un mapa de Google Maps imprès en un foli». «S'han fet moltes manifestacions davant de la caserna de Travessera de Gràcia, i ella, que és molt despistada i no sabia arribar-hi, i es va imprimir la ruta des del Metro fins a la comandància per anar a la manifestació», ha explicat Busquets.

L'advocat de la detinguda per terrorisme creu que el relat que s'ha fet dels objectes que s'han trobat durant l'escorcoll «té molt poc de realitat».

El missatge de veu «no es va complir»

L'advocat també ha posat en relleu que les «instruccions» que dóna l'acusada de ser una de les estrategues dels CDRs sobre com tallar carreteres o d'ocupar Mercabarna o l'Aeroport de Barcelona «no es van arribar a posar a la pràctica» i creu que el jutge deixarà en llibertat amb càrrecs Tamara Carrasco i que no haurà d'ingressar a presó.


Comentaris

envia el comentari