YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Xoc entre un cotxe i un porc senglar a la Ronda de Dalt

L'accident no ha deixat cap ferit

Porc senglar
L'accident no ha deixat ferits | CatalunyaDiari.cat

Un cotxe ha xocat contra un porc senglar aquest matí a la Ronda de Dalt. L'accident, que ha tingut lloc concretament al quilòmetre 24,5 de la carretera en sentit Barcelona, no ha deixat ferits

No és la primera vegada que un porc senglar protagonitza un accident a les carreteres. De fet, els casos augmenten durant l'època de caça. La població de senglars a Catalunya no ha parat de créixer durant els últims anys i les batudes no sembla que siguin la solució per evitar aquest creixement.

Consell: frenar sense desviar-te

Porc senglar
Davant la presència d'un porc senglar, el millor és no desviar-se i frenar tot el que es pugui   | CatalunyaDiari.cat

En cas de patir un accident, la majoria de les vegades seria el conductor qui s'hauria de fer càrrec de les despeses, tret que l'accident sigui conseqüència d'una batuda de caça major 12 hores després. Per justificar-ho i poder cobrar de l'assegurança, has de demostrar que la senyalització no era l'adequada.

L'únic remei és conduir més a poc a poc i ser molt previngut. Si no pots evitar l'accident, no et desviïs, frena tot el que puguis i disminueix la velocitat. Els accidents més greus es produeixen per fer un cop de volant per esquivar l'animal. Si fas això, pots xocar amb un altre vehicle o sortir de la carretera, i són aquestes circumstàncies les que produeixen el 40% dels accidents en vies secundàries.

Senglars que passegen per les ciutats

La Guàrdia Urbana de Reus es va endur una gran sorpresa la nit de dimarts 29 de gener en trobar-se un porc senglar adult passejant pels carrers de la ciutat. El porc senglar, visiblement desorientat pel que es veu a les imatges, intentava sortir de la zona urbana però no sabia com fer-ho. Cada cop és més habitual trobar aquests animals en nuclis urbans, ja que busquen menjar i acaben fent cap a les ciutats.

Els agents van escortar l'animal fins a un lloc fora de la zona urbana per assegurar-se que no causaria cap perill a la ciutadania. El porc senglar estava travessant les avingudes pel que realment es tractava d'un perill per a la circulació.


Comentaris

envia el comentari