Imatge d'un cotxe que ha xocat contra una caseta de l'ONCE i un altre fet malbé

Persecució en una capital catalana: Acaba xocant contra una caseta de l’ONCE

El jove conductor ha donat positiu en el control antidroga i el d'alcoholèmia| Conduïa sense ITV i assegurança

Un conductor begut i positiu en drogues, aquest dimecres, va encastar el cotxe contra una caseta de l’ONCE. Els fets van passar a Lleida quan el jove de 22 anys intentava fugir de la Guàrdia Urbana de la capital del Segrià.

La persecució va originar-se a les 17.30 hores de la tarda quan la policia de la ciutat va veure un vehicle que conduïa a molta velocitat al Carrer Príncep de Viana. Segons la Guàrdia Urbana, malgrat els senyals de trànsit i les ordres dels agents, el conductor va fer cas omís.

A més, l'automòbil que conduïa el veí de Lleida anava fent canvis de carril constantment. A causa de la seva mala conducció i velocitat, la resta de persones del voltant estaven en perill.

El xoc va produir-se a la cruïlla dels carrers Rosa Parks i Baró de Maials del barri de Pardinyes. Segons els veïns consultats del diari 'Segre', es va sentir com el cotxe va derrapar per intentar evitar el cop.

Així i tot, el jove de 22 anys no va poder impedir assaltar la vorera causant diversos desperfectes. El xoc contra la caseta de l'ONCE i un altre vehicle que hi havia a la vora, van ser els més perjudicats de l'incident.

Cal mencionar que el jove conductor de nacionalitat espanyola no anava sol al vehicle, sinó que duia a 4 persones més.

L'ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que va traslladar-se al lloc dels fets va atendre a un dels passatgers per un mareig. El conductor també va ser atès pels serveis mèdics, ja que duia cremades lleus causades per l'estrebada del cinturó de seguretat.

Positiu en THC, Metamfetamines i alcohol

Un cop va arribar la Guàrdia Urbana a l'accident se li va fer la prova d'alcoholèmia i d'antidroga al conductor. El conductor de nacionalitat espanyola va donar positius en els dos casos. Concretament, amb 0,71 mg/l i THC i Metamfetamines a la prova per detectar drogues.

La policia de Lleida va denunciar penalment, que no detenir, el jove per conducció perillosa i conduir sota els efectes de drogues i alcohol. A més, també se'l va inculpar per no tenir l'assegurança obligatòria de responsabilitat civil i per tenir la ITV prescrita.

El conductor tampoc duia el carnet de conduir, aquest fet no es va denunciar perquè la notificació de la retirada dels punts i el carnet mai van arribar al seu destinatari.

Els agents de la Guàrdia Urbana apunten: «La combinació d'alcohol, drogues i conducció encara es veu pels carrers d'arreu del país». Fins i tot, recorden que tant per alcohol, com les drogues «a única taxa segura és la 0,0%».