rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ARA MATEIX

Cues de més de 3 quilòmetres a la C-32, a Argentona, per un accident

El xofer d'un autocar ple d'alumnes es desmaia a la Panadella, a l'Anoia, i els mestres frenen el vehicle

L'autocar transportava 60 alumnes
Imatgde d'arxiu de l'A-2. | CatalunyaDiari.cat

 

Els mestres d'un institut de Fuerteventura, de les Illes Canàries, van evitar aquest passat divendres, 2 de febrer, una tragèdia a l'autovia A-2, a l'altura del municipi de la Panadella, a l'Anoia. Segons informa el mitjà 'Regió7', el conductor d'un autobús que transportava 60 estudiants canaris es va desmaia mentre estava al volant i va perdre el control del vehicle justament en un tram de descens pronunciat. 

 

Per sort, un dels professors que anava a l'autobús se'n va adonar a temps i, entre ell i altres professors va agafar el volant i van frenar el vehicle al voral. I és que el que hauria pogut ser un accident amb conseqüències fatals va acabar només en un ensurt. 

 

 

L'autocar transportava 60 alumnes

Segons fons dels cossos d'emergències, els fets van tenir lloc a les 8.30 hores del matí a l'autovia A-2, concretament al punt quilomètric 584, a l'altura de la Panadella en sentit Barcelona. Es tracta d'un tram on la carretera presenta un fort desnivell. 

 

L'autocar transportava un total de 60 alumnes d'un institut de secundària canari acompanyats dels seus professors. Segons el citat mitjà, els adolescents provenien d'una estació d'esquí del Pirineu, on hi havien passat uns dies, i es dirigien cap a l'aeroport del Prat per agafar l'avió de tornada a casa. 


 

Una reacció que els hi va salvar la vida

D'aquesta manera, i gràcies a la ràpida i eficaç reacció dels mestres, es va impedir que l'autocar s'accidentés. No obstant això, i tot i que els 60 ocupants seguien sans i estalvis, el conductor del vehicle continuava sense coneixement. Llavors, els docents van trucar al telèfon d'emergències 112.

 

Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar diverses unitats del SEM, les quals van atendre el xofer, qui presentava un quadre d'hipertensió, la qual cosa li havia provocat el desmai. L'home va ser evacuat en una ambulància a l'Hospital Comarcal d'Igualada. 

 

També s'hi van desplaçar agents dels Mossos d'Esquadra, els quals van tallar un dels carrils de l'A-2 per protegir la seguretat dels alumnes i facilitar la tasca del SEM.

Comentaris