Arriba la 65a Firagost a Valls, la fira-exposició del camp català amb més de 350 expositors

El centre de Valls serà el punt neuràlgic de la Firagost que se celebra aquest dimarts i dimecres. La inauguració anirà a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet

Dimarts 6 i dimecres 7 d'agost, Valls celebrarà la Firagost, la 65a Fira-Exposició del Camp Català, que acollirà més de 350 expositors en un espai ocupat de més de 40.000m², la qual cosa representa més d'1'5 km d'exposicions al centre de Valls.

L'exposició de fruits del camp, vins i caves, productes agroalimentaris de qualitat, herboristeria, alimentació artesanal, maquinària agrícola, vehicles, ceràmica, artesania, s’instal·laran al nucli de Valls. Tots ells procedents dels llocs més diversos de Catalunya, on hi ha més de trenta cooperatives agrícoles.

Durant la Firagost es podran tastar i adquirir fruits secs, vins, caves, olis, misteles, mel, formatges, fruites, verdures, plantes, herboristeria, embotits artesanals...

Cada sector tindrà el seu espai: al carrer de la Cort hi haurà mostra i exposició del camp català; al carrer Germans Sant Gabriel hi haurà els estands Institucionals; a la plaça del Quarter, carrer Francesc Català Roca i carrers del voltant, es presentarà una àmplia exposició de ceràmica, artesania i parades diverses; al carrer del Teatre, es trobaran estands d’embotits i alimentació artesanal; al passeig de l'Estació i en un tram del carrer Vallvera una destacada mostra de maquinària agrícola i vehicles, amb totes les novetats amb maquinària i automoció. 

Firagost 2018 de Valls | Isma Llanes

Les exposicions restaran obertes de les 10.00 hores del dimarts dia 6 d’agost i fins a la matinada, per acabar el dimecres dia 7 d’agost al voltant les 20.30 hores.

Consulta aquí tota la programació de la Firagost 2019

Altres actes complementaris

A banda dels expositors, la Firagost es caracteritza per oferir altres activitats paral·leles. Així doncs, per exemple, al Pati de Sant Roc, hi haurà l’Exposició de Bonsais organitzada per l'Associació Tarragona Bonsai.

A la plaça El Pati, durant els dos dies hi haurà la XII Mostra de Cerveses Artesanes a Valls  juntament amb la IV Mostra de Food Trucks.

La celebració es complementarà amb un conjunt d'actes entre els quals destaca la conferència ‘Avaluació i millora de la fertilitat del sòl’, organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, aquest dimarts a les 17.00 hores a la Cambra de Comerç de Valls.

També cal remarcar la XVI Trobada de Puntaires, al Portal Nou a les 18.00 hores d’aquest dimarts, el ‘Taller de Ceràmica Crisfang' per a infants, a la plaça del Blat, o la festa Holi Colours a Mas Miquel.

La Sala de Sant Roc de l’Institut d’Estudis Vallencs, presentarà el projecte solidari SIDETAPA Bali.
La Sala de Sant Roc de l’Institut d’Estudis Vallencs, presentarà el projecte solidari SIDETAPA Bali. | Cedida

Per la seva banda, la Sala de Sant Roc de l’Institut d’Estudis Vallencs, presenta aquest dimarts del projecte solidari SIDETAPA, Balí a càrrec de Marina Muñoz Pego a les 18.30 hores.

A la tarda, els carrers de Valls tornaran a acollir la Cercavila Tradicional de Firagost i l’Ajuntament serà escenari de l’acte inaugural a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Núria Calaf, Porronaire d’Honor Firagost 2019

La restauradora Núria Calaf, ànima del restaurant Coll de Nulles ha estat nomenada Porronaire d'Honor Firagost 2019  per la comissió organitzadora del Concurs de Beure en Porró de la fira vallenca.

La distinció de porronaire d'honor té l’objectiu d’agrair als restaurants que fan servir el porró habitualment a les seves taules i que el posen a disposició dels seus clients tant per beure vi com cava.

Núria Calaf, Porronaire d'Honor de la Firagost 2019.
Núria Calaf, Porronaire d'Honor de la Firagost 2019. | Cedida

El guardó, consistent en un porró fet per l'ocasió pel mestre vidrier Paco Ramos del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet,  li serà lliurat aquest dimarts 6 d'agost, a les 20.00 hores, en el transcurs del Concurs de Beure en Porró de la Firagost, al Pati.

La nit també serà la protagonista de la Firagost, ja que l’Auditori Mas Miquel i la sala Kursaal acolliran festa i concerts.

Pel que fa al dimecres 7 d’agost, darrer dia, estarà marcat per l’actuació castellera de les dues colles vallenques a la plaça del Blat a partir de les 20.15 hores.

Venda solidària en benefici de Càritas

La Fundació Ciutat de Valls, per sisè any consecutiu organitza una venda solidària a benefici de Càritas Valls. Aquest any han recollit una proposta de l’empresa ‘ISOGONA, S. L.’, ubicada en el Polígon Industrial de Valls, consistent en la cessió, de forma gratuïta, d’unes 1.800 peces (cassoles, paelles, cassons, cafeteres, cullerots, etc.)  per posar-les a la venda a canvi d’un donatiu amb la finalitat de recaptar recursos destinats a les activitats de Càritas. La venda es farà al carrer de la Cort, 30 des d’aquest dilluns i fins al dimecres.  

Firagost 2018 de Valls | Isma Llanes

Així doncs, Valls i l'Alt Camp en general es disposen a viure unes jornades plenes d'activitats amb la Firagost, l'exponent agrícola-comercial del camp més popular de Catalunya, en el qual tots els actes i exposicions són públics i gratuïts.

Firagost 2019 és organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Valls, la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, la Societat Agrícola de Valls,  l’Oficina Comarcal del DARP, la Unió de Pagesos i Comerç de Valls, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, Departament d’Empresa i Coneixement, Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Societat de Sant Antoni de Valls, Institut d’Estudis Vallencs, Autoritat Portuària de Tarragona, Repsol i Sorea.