Carretera a Alcover

Acaben les obres de condicionament del Pont de Goi, entre Valls i Alcover

Es tracta d'un indret força transitat tant per vehicles com per ciclistes

Aquest mes de juny han finalitzat els treballs de millora del camí d'Alcover al Pont de Goi. Es tracta d'un indret força transitat tant per  vehicles  com per ciclistes. Les obres han consistit en l'asfaltatge de totes aquelles zones que estaven en mal estat, a causa del deteriorament dels anys.

També s'ha pintat la senyalització viària en la totalitat del tram per dotar la zona de més seguretat. Aquesta actuació ha estat realitzada per l'Ajuntament d'Alcover i ADIF, aquest darrer ha estat l’encarregat d’arranjar el tram del Pont de l’Ave.

El Pont de Goi  és un dels espais naturals més emblemàtics del Camp de Tarragona. A cavall dels termes municipals de Valls i Alcover, és un antic pont de l’antic camí entre Tarragona i Lleida que travessa el riu Francolí.

Afectació per la riuada de 2019

Amb la fatídica  riuada  del 22 d’octubre de 2019, la zona va quedar molt malmesa i es va haver d’interrompre la circulació de vehicles per la via que connecta les carreteres C-37 i T-742. També van desaparèixer les baranes del costat del pont i molta vegetació i arbres de grans dimensions van impedir l’accés a la zona.

Al llarg del 2020, l’entorn del pont va actuar com a  base d’operacions en els treballs de condicionament de la llera del riu  després de l’aiguat. Així, la fisonomia de l’espai va canviar completament i bona part del mobiliari, la vegetació i la flora autòctones van desaparèixer a l’espera de la finalització de les obres.

En aquest punt, aleshores alguns veïns de la zona denunciaven  una dilatació massa prolongada de les actuacions i una deixadesa imperant de l’espai, amb l’acumulació de plàstics i residus derivats de les obres.

Escenari de la Guerra del Francès

El Pont de Goi ha estat escenari d’esdeveniments importants que han marcat fortament la història de la comarca. És on va tenir lloc la batalla del 15 de febrer de 1809, durant la Guerra del Francès. S’hi van enfrontar el general de les tropes napoleòniques Laurent Gouvion Saint-Cyr i les forces de la Junta Superior comanades pel general Teodoro Reding. Finalment, les tropes napoleòniques van guanyar la batalla i es van quedar amb tot el domini del Camp de Tarragona.