Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'una vinya on s'està fent la verema

Unir esforços per guanyar potencial: Les cooperatives de Vila-rodona i Barberà faran 10 veremes conjuntament

Les dues entitats han signat un conveni de col·laboració per una dècada

Imatge d'arxiu d'una vinya on s'està fent la verema
Imatge d'arxiu d'una vinya on s'està fent la verema | ACN

El Celler Cooperatiu de Vila-rodona i la Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca han unit esforços per tal de guanyar en potencial. Totes dues entitats formen part de  Cevipe Grup Cooperatiu, i el passat dimarts 25 d’agost Adrià Rabadà, president del Celler Cooperatiu de Vila-rodona i Ramon Ribas, president de la Cooperativa de Barberà, van formalitzar l’acord amb la signatura del conveni de col·laboració, amb la presència de les Juntes Rectores de les dues cooperatives, mitjançant el qual durant els propers deu anys la verema dels socis de la Cooperativa Agrícola de Barberà, SCCL s’elaborarà conjuntament al Celler Cooperatiu de Vila-rodona.

Aquest conveni, aprovat per les Assemblees Generals de les dues cooperatives, permetrà  guanyar dimensió  i compartir estructures en processos tècnics, logístics i de gestió, factor que contribuirà a incrementar la dimensió econòmica i social de les entitats, potenciant conseqüentment, el seu entorn rural.

Major benefici dels més de 400 socis en els serveis

El conveni de col·laboració també preveu que els socis de les respectives cooperatives es puguin  beneficiar  de la participació recíproca en els serveis que ofereixen les seccions no agràries de l’una o de l’altra cooperativa, en les mateixes condicions que el soci de la cooperativa titular.

Aquest tipus d’acord no és nou, però. L’any  2006, també es va incrementar la dimensió del grup amb la fusió de les cooperatives de Vila-rodona i la Secuita  i a partir d’aquest 2020, el Celler Cooperatiu disposarà de cinc punts de descàrrega del raïm situats a la Secuita, Valls, el Pla de Santa Maria, Barberà de la Conca i Vila-rodona.

Acte de signatura del conveni entre les dues cooperatives
Imatge dels assistents a l'acte de signatura | Cedida

Una sola marca: Castell d’Or

Així, totes aquestes cooperatives associades formen part del mateix projecte que elabora, embotella i comercialitza els vins i caves propis sota una mateixa marca: Castell d’Or. Pel que fa al raïm amb què es treballa, sense comptar encara amb el procedirà de Barberà, ve de  1.650 hectàrees de vinya dels 400 socis  que actualment té l'entitat, i en volum de producció se situa entre les 3 primeres cooperatives catalanes de primer grau.

Pel que fa a les varietats, predomina la producció de vins blancs, procedents de les  varietats Macabeu, Parellada, Xarel·lo i Chardonnay, tot i que també s'elaboren vins de les varietats negres, com Ull de Llebre, Cabernet Sauvignon i Merlot.