Participants amb estelades a la manifestació de la Diada de Catalunya, l'11 de setembre del 2019

Consulta e programa: Valls presenta els actes de la Diada Nacional de Catalunya

Serà el pròxim dissabte 10 de setembre al vespre, com a vigília dels actes centrals que es desplegaran en el conjunt del país l'Onze de Setembre

La ciutat de Valls commemorarà la Diada Nacional de Catalunya el pròxim dissabte 10 de setembre al vespre, com a vigília dels actes centrals que es desplegaran en el conjunt del país l'Onze de Setembre. Les activitats se centraran a la plaça del Blat a partir de les 20.00 h del vespre, i comptaran amb el cant de l'Himne Nacional de Catalunya, "Els Segadors", a càrrec del Suite Cor de Valls, i amb l'actuació de les dues colles castelleres dels Xiquets de Valls.

El programa es desenvoluparà de la següent manera. A les 20.00 h, a la plaça del Blat, hi haurà l'entrada de les colles castelleres  dels Xiquets de Valls, realitzant-la la Colla Joves pel carrer de la Cort i la Colla Vella pel carrer Major. A les 20.15 h, al vestíbul d'alcaldia, sorteig de l'ordre de l'actuació castellera amb els dos caps de colla per determinar l'ordre de la diada.

A les 20.25 h es durà a terme el cant de l'Himne Nacional de Catalunya "Els Segadors", interpretació conduïda pel Suite Cor de Valls i acompanyada pel públic assistent, mentre es desplega la senyera des de l'edifici de Can Segarra. Tot seguit, les colles aixequen simultàniament dos pilars de cinc.

Finalment, a les 20.30 h, a la plaça del Blat, hi haurà l'actuació castellera amb la Colla Joves Xiquets de Valls  i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, en una nova cita del calendari local al quilòmetre casteller. Cada colla completa el seu torn en la ronda abans de donar pas a l'altra agrupació, mentre la diada es desenvolupa amb tres rondes més una de pilars.