Tornen els Castells a Valls per la Festa Major 2021 de Sant Joan

Crida a la participació: les entitats de Valls ja poden tramitar els actes de la Festa Major de Sant Joan

Els formularis per inscriure aquestes activitats tant de Sant Joan com de Santa Úrsula estan disponibles al web municipal

Crida per omplir d'actes la propera Festa Major de Sant Joan de Valls. En aquest sentit, l'Ajuntament de Valls ha obert el termini per a la rebuda de les activitats que configuraran la propera Festa Major de Sant Joan 2022. Amb la intenció de compilar aquests  actes programats per part dels diferents agents culturals i fer-ne difusió conjunta a través del programa de la celebració, ja es poden comunicar els que s'hi desitgin incloure.

Les diferents propostes difondran per diferents canals, com l'edició impresa que arriba a totes les llars vallenques. Pel que fa a la versió digital, es difondran en format web, pes posts i tuits per al facebook, instagram i twitter de les diferents xarxes socials. També a l'agenda de l'aplicació per a telèfon mòbil VallsApp.

Aquesta informació es pot adreçar fins al divendres 29 d'abril a l'adreça electrònica cultura@valls.cat; o bé, per correu postal a la Xarxa de Cultura de Valls, al carrer de Sant Pere 2, 43800, Valls. La previsió és que els actes de la Festa Major de Sant Joan abastin des  del divendres 17 al diumenge 26 de juny.

Així mateix, com hi ha entitats que ja treballen també en la Fira de Santa Úrsula, també se n'ha obert el període per aportar la informació. En aquest cas, podrà lliurar-se fins al divendres 9 de setembre, i les activitats es desenvoluparan entre el 17 i el 23 d'octubre.

Inici de la temporada tradicional de castells

La Festa Major de Sant Joan Baptista de Valls, al voltant del dia 24 de juny, és considerada l'inici de la temporada tradicional de  castells, la manifestació més identitària de Valls i un dels símbols de Catalunya.

Alhora és l'inici de la temporada de festes patronals de l'àrea etnogràfica del Camp de Tarragona i el Penedès, i gaudeix d'un notable Seguici Cerimonial  integrat per balls, bestiari, balls parlats i sonadors tradicionals.