Així ha viscut Tarragona el Sant Jordi d'estiu

Valls recupera el carrer per Sant Jordi i presenta un programa d'actes amb diferents adaptacions

S'ampliarà la jornada central del 23 d'abril permetent que aquelles parades que ho desitgin puguin instal·lar-se al carrer durant el dia previ, el 22 d'abril

Valls ja ho té tot a punt per a celebrar la festa de Sant Jordi  2021, que retrobarà places i carrers dos anys més tard, després del confinament domiciliari del passat 2020. Així, la jornada comptarà amb totes les mesures  anti-Covid  per tal de garantir la seguretat de les persones i permetre, al mateix temps, que la cita gaudeixi d'una bona participació i dinàmica de vendes. Per això, i tal com ja es va realitzar el passat 23 de juliol en el Dia del Llibre i de la Rosa, la jornada comptarà únicament amb parades de comerços locals.

D'aquesta manera, es pretén fomentar la reactivació econòmica dels sectors del llibre i de la flor, afectats per l'actual crisi, i que ja van patir la suspensió del Sant Jordi passat. La cita mantindrà així el seu caràcter cultural i social, però sense perdre, al mateix temps, el seu accent de dinamització econòmica.

Ampliació dels dies de parades 

En la mateixa línia, l'Ajuntament de Valls ha acordat ampliar la jornada central del 23 d'abril permetent que aquelles parades que ho desitgin puguin instal·lar-se ja durant el dia previ del 22 d'abril així com en la jornada posterior del 24 d'abril. Una decisió amb la qual el consistori vol donar major impuls a aquesta data per als sectors implicats, així com reforçar el caràcter descentralitzat amb el que es planteja el Sant Jordi d'aquest any, que a diferència d'altres edicions, abandona la plaça del Pati  com a epicentre de la celebració, per a repartir-se entre diferents places i carrers.

Entre les propostes culturals programades, que tindran lloc entre el dilluns 19 i dissabte 24 d'abril, i que es recullen en la relació d'actes adjunta, en destaca la  Despertada dels dracs, una de les cites tradicionals de la jornada, que aquest any es trasllada de l'aire lliure a l'escenari del Principal, un espai que permet la reserva prèvia d'entrades, els públics asseguts i els aforaments delimitats. L'activitat, de marcat caràcter familiar, realitzarà dues sessions (a les 18.00 h i a les 19.00 h) i servirà per despertar els elements més temuts i estimats del seguici vallenc de la seva letargia hivernal, de la mà de la Unió Anelles de la Flama, la Coral Infantil Cors Alegres, l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard i la Xarxa de Cultura.

Per a assistir-hi caldrà reservar entrades de manera gratuïta, amb un màxim de dues per persona, al portal web municipal a partir del dimecres 14 d'abril a les 12.00 h del migdia, o presencialment a les taquilles del Teatre Principal  des del mateix dia 14 d'abril en l'horari habitual, els dimecres de 18.00 h a 21.00 h i els divendres de 12.00 h a 13.30 h.