Inici carrer església de Valls

Es programen noves activitats per promoure la convivència al Barri Antic de Valls

Neix el projecte ‘Històries de vida’ per plasmar en format audiovisual les històries i vivències del veïnat

El servei municipal de mediació i dinamització comunitària als barris, impulsat pel Pla Local d’Acció Comunitària Inclusiva de Valls  (PLACI) i coordinat per l’entitat Vincle, impulsa activitats de lleure i de promoció del Centre Històric amb l’objectiu de promoure-hi la convivència i la cohesió social.

Per això, el servei de mediació i dinamització posarà en marxa properament el nou projecte ‘Històries de vida’, que neix per promoure el barri i la seva gent. Es volen plasmar, en formats audiovisuals de pocs minuts de durada, les històries i vivències que hi ha darrere del Centre Històric, donar veu a aquelles persones que hi viuen o hi han viscut i així poder mostrar a tota la ciutat i el seu entorn territorial la cara amable i històrica del barri. La primera càpsula audiovisual es preveu difondre-la abans que acabi l’any.

També es durà a terme el  Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC). Enguany, encara en dates per concretar, es programaran tres projeccions en tres espais del Barri Antic: la plaça de la Zeta, la pista del carrer Sant Francesc i la plaça de les Garrofes. El FICAC és un certamen que vol contribuir a la construcció d’una societat catalana antiracista, intercultural i cohesionada utilitzant el cinema i la cultura com una eina de transformació social i apropant a l’audiència les cinematografies africanes per trencar prejudicis.

Servei de mediació i dinamització comunitària

La creació del servei de mediació i dinamització comunitària s’emmarca en les accions del Pla Estratègic del Barri Antic aprovat el 2019, amb l’objectiu d’impulsar un projecte comunitari que contribueixi a la millora de la convivència i la cohesió social al territori. El projecte s’inicia el novembre de 2021 i contempla dues línies de treball complementàries: el servei de mediació comunitària i el servei de dinamització comunitària als barris.

La mediació és un procés de resolució de conflictes relacionats amb la convivència en què les persones, de forma voluntària, busquen acords que permetin gestionar les seves diferències per mitjà del diàleg, acompanyades per una persona mediadora imparcial i en un entorn de respecte mutu i confidencial. La dinamització és un servei per afavorir espais de convivència i cohesió social i promoure la participació activa, la interculturalitat i el treball en xarxa als barris. Actualment s’ha iniciat la intervenció al Centre Històric amb l’objectiu de desenvolupar-la a altres barris.