El veí de Valls que va calar foc a casa seva per desavinences amb la seva exdona, a l'Audiència de Tarragona

L'acusat de calar foc a casa seva per una disputa conjugal a Valls evita la presó

S'enfrontava a una pena de 15 anys de presó | Ha d'indemnitzar la seva exdona amb 50.000 euros

L'Audiència Provincial de Tarragona asseia a la banqueta dels acusats un veí de Valls. Aquest era acusat d'incendiar casa seva per una disputa conjugal l'any 2016 i s'enfrontava a una pena de 15 anys de presó, però l'ha eludit. 

El processat, de 58 anys d'edat, va confessar a la policia els fets el mateix dia que van succeir, el 23 d'agost de 2016. Segons explicava, va ruixar l'habitatge amb benzina  i hi va calar foc per desavinences sobre la venda de l'immoble amb l'exdona

En aquest sentit, l'individu s'enfrontava a una pena de 15 anys de presó. Finalment, després d'un acord de conformitat, ha estat condemnat a 2 anys de presó  com a autor d'un delicte d'incendi amb perill per a la vida de les persones —amb execució de la pena suspesa.

A la seva exdona, després de cremar l'immoble, l'ha d'indemnitzar  amb 50.000 euros. Així ho han acordat les parts aquest dilluns a l'Audiència de Tarragona, on estava prevista la vista oral. La sentència  s'eleva a definitiva. 

L'acord recull, com a circumstàncies atenuants, que l'home confessés els fets —de fet, es va quedar fora de la casa després de calar-hi foc, fins que va arribar la policia—. També el fet de patir una lleugera disminució de les seves capacitats intel·lectives i volitives. També té en compte la reparació parcial del dany —ja ha consignat 15.000 euros— i dilació extraordinària.

L'acusat haurà d'indemnitzar la seva exdona  amb 50.000 euros, així com als seus tres fills —amb les quantitats de 5.560 euros, 850 euros i 6.557 euros, cadascun d'ells.

Inicialment, segons l'escrit d'acusació, se li reclamaven més de 100.000 euros. A l'asseguradora haurà de sufragar la quantitat de 1.885 euros i a una veïna afectada, 747 euros.

Una vintena de desallotjats, però sense ferits

El succés, que va tenir lloc el 23 d'agost del 2016, va obligar a desallotjar  una vintena de veïns de les cases properes, però ningú va resultar ferit. La parella feia tres mesos que vivia en domicilis diferents degut a problemes conjugals que van derivar en una separació de fet. Ell s'havia quedat a viure a l'habitatge familiar juntament amb dos fills.

Segons la fiscalia, discutia freqüentment amb la dona sobre el destí d'aquest immoble. En concret, tenien desacords sobre la seva venda. El dia dels fets, l'acusat va trucar per telèfon un dels seus fills. Va dir-li que si la seva mare no es presentava a casa immediatament amb 30.000 euros per a la seva venda, cremaria  l'habitatge.

El fill va intentar tranquil·litzar-lo, però no va aconseguir-ho i, preocupat pel que pogués fer, va alertar la policia. Una patrulla de la Policia Local es va entrevistar amb l'home, que es trobava tot sol a casa, però no va observar res estrany i va abandonar el lloc. Tot i això, al vespre l'acusat va anar apilant diversos mobles al mig del menjador.

Després va ruixar gasolina per totes les habitacions i mobles de la casa, i va fer foc amb un encenedor. No va haver-hi ferits, però sí que es van produir nombrosos danys a l'habitatge, així com en els mobles i pertinences de la família, i a la casa dels veïns. L'immoble familiar en qüestió finalment va ser venut, segons fonts judicials.