Façana de ca Xapes de Valls

S'adjudiquen les obres de rehabilitació de ca Xapes de Valls

L'edifici està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local

L'Ajuntament de Valls ja ha adjudicat el contracte de les obres de rehabilitació  de l'edifici de Ca Xapes a l'empresa Construcciones Caler Sau per un import de 2.442.147 euros.

L'edifici és testimoni de l'arquitectura industrial de mitjans del segle XIX  a Valls. Està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local. Per aquest motiu, el projecte de contempla mantenir la volumetria i composició de les façanes protegides de l'edifici.

Es rehabilitaran de manera completa, així com la conservació de forges i sostres encavallats originals. L'interior també es reformarà per fer-lo més accessible i funcional  per a les necessitats de l'equipament i activitats de la Llar, entitat que podrà tornar a la seva històrica seu.

La reforma de l'espai de  2.050 m2 de superfície contempla donar prioritat a l'accessibilitat, a peu de carrer i amb accés directe des de l'exterior.

A la planta baixa s'hi habilitaran les sales que acullen els serveis que apleguen més participants com la cafeteria o una sala polivalent. A la primera i a la segona s'hi instal·laran despatxos i sales per altres activitats com un gimnàs, una aula d'informàtica o una altra cambra per usos diversos.