Persones a la muralla de Sant Antoni

S'adjudiquen les obres de recuperació de la Muralla de Sant Antoni de Valls

Es tracta d'un projecte que rebrà la subvenció procedent de l'1,5% Cultural

L'Ajuntament de Valls ha adjudicat el contracte de les obres de  recuperació d'un tram de la  Muralla de Sant Antoni  a l'empresa  Rècop Restauracions Arquitectòniques per un import de 398.938 euros

La consolidació i reinterpretació de la muralla, en el tram inicial situat a tocar del Portal Nou i entre els carrers del Mur i de Tomàs Caylà, representa la primera gran obra en el projecte de ciutat. Ha de fer possible la recuperació progressiva de l'antiga muralla medieval, declarada Bé Cultural d'Interès Nacional  (BCIN).

El projecte a la muralla de Sant Antoni inclou les obres necessàries de consolidació d'aquest tram de l'antiga muralla del segle XIV. També la seva reinterpretació històrica i la urbanització del solar.

El projecte contempla, a més de la recuperació de les restes, la urbanització de la zona, la qual generarà un nou espai públic i enjardinat accessible a la ciutadania. Així, s'hi col·locaran plataformes que salvant el desnivell formaran bancs i esglaons.

També s'intervindrà a la part superior del parament, on es construirà un coronament que reproduirà l'esglaonat que feia la muralla. A més, s'ha previst la instal·lació de plafons informatius per permetre al visitant identificar les restes i conèixer la història d'aquest tram de la muralla medieval. 

El projecte de consolidació, reinterpretació i urbanització de l'entorn de l'antiga muralla de Sant Antoni de Valls ha estat seleccionada entre els projectes que rebran subvenció procedent de l'1,5% Cultural.