Façana de la biblioteca Carles Cardó de Valls

Els estudiants vallencs podran optar a ajudes per cursar estudis postobligatoris

El pressupost total de les ajudes és de 10.000 euros i s'estima que poden arribar a beneficiar a més de quaranta alumnes

Càritas i la Fundació Ciutat de Valls, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Valls, convoquen una nova edició de les ajudes per a estudis postobligatoris d'estudiants. Enguany, s'arribarà a la vuitena edició. És el resultat del treball conjunt entre entitats del municipi i l'Ajuntament que permet assolir aquest important repte per a la ciutat.

Com ja es va fer l'any passat, enguany el sistema de sol·licitud de beques es realitzarà en convocatòria única. En el període comprès entre el 20 de setembre d'enguany i l'1 d'octubre. S'haurà de fer a les dependències de VallsJove (c/ Sant Pere, 2).

Aquestes beques tenen per finalitat ajudar econòmicament a l'alumnat que realitzi estudis postobligatoris per al curs 2021/2022. Inclou el Batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà i superior. D'aquesta manera es pretén que cap estudiant  de la ciutat quedi exclòs  de l'accés a la formació postobligatòria per  raons econòmiques. També es vol facilitar i millorar la formació de les persones joves com a pas previ al futur procés d'inserció laboral.

L'obtenció de les ajudes tenen en compte la situació econòmica  familiar. També l'expedient acadèmic de l'alumnat per tal de premiar els que han aprovat tot el curs acadèmic anterior. El pressupost total de les ajudes és de 10.000 euros. S'estima que poden arribar a beneficiar a més de quaranta alumnes que podran rebre entre 200 i 250 euros per ampliar la seva formació. En el cas dels estudis fora del municipi les ajudes s'incrementen en concepte de desplaçament.

Podran presentar-se a la convocatòria les persones joves  empadronades a Valls i nascuts a partir de l'1 de gener de 1996, que el curs 2021/22 es matriculin en estudis de batxillerat, o formació professional.