plaça del blat valls

L'Ajuntament de Valls gestiona ajuts en matèria d'habitatge destinats als afectats per la crisi sanitària

Es tracta d'ajuts destinats a la població afectada per la crisi de la Covid-19, les subvencions ordinàries anuals per al pagament del lloguer i també aquelles ajudes dirigides a majors de 65 anys i dones víctimes de violència masclista

Des de la Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Valls i l'Oficina Local d'Habitatge (OLH) - Provalls es gestionen els diferents ajuts que, en matèria d'habitatge, es pot beneficiar la ciutadania que té problemes per a pagar el lloguer. A les subvencions al lloguer que cada any es tramiten, en aquests moments, des de Provalls, també s'articulen les recents ajudes establertes per combatre la crisi generada per la Covid-19.

Val a dir que, des de la Generalitat, es recomana d'intentar fer les gestions de sol·licituds de forma telemàtica, tant per agilitzar les tramitacions, com per motius de seguretat a causa de la pandèmia. Igualment, s'aconsella d'utilitzar el correu electrònic o el telèfon per a sol·licitar informació. Si això no és possible, el servei presencial a l'OLH de Valls està garantit.

Les tres línies de subvencions que les persones amb manca de recursos poden demanar a través de l'OLH de Valls o de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya (AHC) són: ajuts al pagament del lloguer creats especialment per a la Covid-19; subvencions ordinàries anuals per al pagament del lloguer, i subvencions destinades al grup de població majors de 65 anys i dones víctimes de violència masclista.

Ajuts per la Covid-19

A l'OLH es gestionen els ajuts al pagament  del lloguer  creats especialment per a la Covid-19 adreçats a la població que, a resultes de la crisi, hagin vist afectats els seus ingressos econòmics. Es tracta de persones que s'hagin quedat a l'atur en aquest període, hagin patit un ERTO, vist reduida la seva jornada laboral o per altres motius que puguin justificar-se. La convocatòria finalitzarà el 30 de setembre. Les consultes i els tràmits de les subvencions, a més de l'OLH, també es poden realitzar a la web de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

Així mateix, també s'ha posat en marxa a nivell municipal el servei OFIDEUTE, per atendre les persones que, per les mateixes raons que les que estan de lloguer, puguin arribar a tenir problemes per a fer front a llurs hipoteques. Els afectats poden contactar amb l'Ajuntament de Valls.