Alcover ja es prepara per viure la seva Festa Major

Del 19 al 22 d’octubre el municipi s’omplirà d’actes tradicionals, cultura popular i espectacles

Tot just ha finalitzat la Fira de Bandolers, que el municipi d’Alcover torna a vestir-se de gala per acollir una altra gran celebració: la Festa Major. El poble ha descansat només uns dies per agafar forces i tornar a endinsar-se en un cap de setmana ple d’activitats i festa per a grans i petits.

Del 19 al 22 d’octubre els actes tradicionals, la cultura popular i els espectacles ompliran els carrers i places d’Alcover. Un dels plats forts serà precisament aquest divendres a les 20.00 amb el pregó de la Festa Major que anirà a càrrec del grup de versions de rock alcoverenc All Covers en reconeixement a la seva trajectòria.  A continuació, el foc i la sàtira seran els protagonistes del ball de diables i la lectura dels versots del Ball de diables bruixots d’Alcover.

Els concerts també tindran el seu protagonisme i la nit de divendres estaran ben presents gràcies a les formacions musicals Tapeo Sound Sistem i els pregoners AllCovers.

Podeu consultar tots els actes de la programació de la Festa Major d'Alcover en aquest enllaç. 

Actes populars, música i dansa

Els actes tradicionals i de cultura popular com el Ball de Dames i Vells i la processó amb la participació del seguici popular centraran els actes de dissabte 20 d'octubre al matí.  A la tarda torna la Cercabirra i la música serà protagonista a les 22.00 hores amb Feliu Ventura i a les 24.00 hores, arriba el concert de Boikot, Lagrimas de Sangre i Dj.Buenri al Pavelló Municipal d'Esports. Les entrades tenen un cost de 10 euros anticipada i 12 euros a taquilla.

El Ball de Dames i Vells, un clàssic de la Festa Major.
El Ball de Dames i Vells, un clàssic de la Festa Major. | Gerard Martí

 

Diumenge 21, al migdia, tindrà lloc la diada castellera amb els Xiquets de Reus, Xicots de Vilafranca i els Xiquets d'Alcover.  A les 18.30 hores el moviment, els equilibris, l'humor i la peculiaritat de les relacions humanes arriba amb 'Envà' a la plaça Nova. I la Cia. Teatre Sala Trono amb Pau Ferran i Oriol Grau portaran 'Al Sostre' al Convent de les Arts en dos passis (18.30 i 21.00 hores).

Els castells no faltaran a la Festa Major d'Alcover.
Els castells no faltaran a la Festa Major d'Alcover. | Gerard Martí

 

L’últim dia de Festa Major, dilluns 22 d'octubre, a les 18.00 hores, arriba Lali-begood amb ‘love'n'roll’, un concert d’autèntic rock per a tota la família. Seguidament serà el torn de tres espectacles sota la denominació ‘Arts en moviment.  Fem Dansa’ amb les propostes ‘Dis-Connect’ de Diego Sinniger, ‘Incógnito’ de la Cia. Lali Ayguadé i ‘Molar’ de Quim Bigas. Finalment, un piromusical clourà la Festa Major d'Alcover 2018.