Pla general d'un parc infantil a Alcover on s'hi construirà la nova piscina municipal, al costat de les actuals piscines cobertes

Alcover tindrà una nova piscina descoberta l'estiu vinent

És el projecte estrella de la legislatura i la principal inversió del pressupost municipal

Després d'una dècada sense, Alcover tindrà una nova piscina descoberta l'estiu vinent. El futur equipament s'ha anunciat després que l'Ajuntament aprovés el pressupost municipal. El seu cost serà de 700.000 euros, sent la principal inversió.

El municipi de l'Alt Camp té una piscina climatitzada, però la descoberta fa anys que no n'hi és, ja que es va tancar després de quedar obsoleta i deficitària. Des d'aleshores, la demanda de tornar a tenir una piscina descoberta pública ha estat recorrent en un municipi que ha arribat al seu màxim històric de població, més de 5.300 censats.

La nova piscina, un dels projectes estrella de la legislatura, «serà molt lúdica i amb una forma poc convencional», avança l'alcalde Robert Figueras.

Aprovat el pressupost municipal pel 2022

El ple d'aquest desembre d'Alcover ha aprovat el pressupost municipal per a l'any 2022. La construcció de la piscina descoberta és la principal inversió. El projecte està a licitació fins al dia 13 a fi que l'obra es pugui començar a executar a principis d'any.

És un projecte subvencionat a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) —250.000 euros— i del Pla d’Acció Municipal (PAM) i de la Diputació de Tarragona —442.000 euros. L'import restant es finança amb recursos propis de l'Ajuntament.

La nova piscina es construirà just on ara hi ha un parc infantil, que es traslladarà a una altra ubicació, ocupant un espai de gairebé 2.000 m2, just al costat de la piscina coberta. De fet, ambdues piscines estaran connectades.

Amb el pressupost també està previst adaptar les actuals instal·lacions i construir quatre aules per fer-hi activitats dirigides. Seran espais independents que podran funcionar al marge dels horaris de les piscines.

La idea de l'Ajuntament és anar ampliant aquest espai esportiu que pivotarà al voltant de la piscina climatitzada.

L'alcalde avança a l'ACN que, com que els alcoverencs ja poden anar a nedar a la piscina coberta —que és de dimensions olímpiques—, la de l'exterior es planteja amb una altra finalitat.

«Completament lúdica» i una forma «més diferent», diu l'alcalde. Imitarà una platja, tindrà jacuzzi i disposarà d'una àrea de parc aquàtic infantil amb una petita piscina on el nivell de l'aigua no superarà els 10 centímetres, pensada d'aprofitar també fora d'horari estival.

També hi haurà una zona que farà d'àgora. «L'objectiu és afegir serveis i que tothom en pugui fer ús», afegeix.

Projecte estrella de la legislatura

La intenció és que tots els equipaments quedin integrats com un espai esportiu unificat, en una zona on també hi ha pistes de pàdel. «La piscina és el projecte estrella de la legislatura, juntament amb la nova depuradora d'aigua, que era imprescindible, o la central de biomassa, però de tots els projectes importants era l'últim que ens quedava per visualitzar», afirma Figueras.

L'Ajuntament prioritzarà la construcció de la piscina descoberta, per assegurar que pot entrar en funcionament el proper estiu i, un cop estigui llesta, centrar-se en la zona interior.

Una dècada sense piscina

Alcover feia anys que esperava una nova piscina descoberta, després que tanqués l'antiga piscina que gestionava l'entitat del Cercle d'Amics d'Alcover. La instal·lació, amb el pas dels anys, va quedar obsoleta i resultava deficitària.

El col·lectiu no va poder-ho gestionar més i es va considerar oportú de tancar-la definitivament. L'alcalde assegura que tornar a tenir una piscina exterior era un projecte molt esperat al poble, especialment per part de les famílies amb fills. «Era una demanda recurrent i crèiem que era necessari dotar-ho», conclou l'alcalde.