Museu Casteller de Valls

Lleugera ampliació del Museu Casteller de Valls amb l'adhesió d'un immoble del carrer dels Espardenyers

L'objectiu és fer possible que en la parcel·la s'hi pugui instal·lar una escala exterior

L'Ajuntament de Valls ha aprovat de manera inicial la  modificació  puntual del Pla de Millora Urbana del Centre Històric en l'àmbit del carrer dels Espardenyers, a tocar de l'edifici del Museu Casteller de Catalunya. En concret, es modifica la qualificació urbanística de l'immoble situat al número 21 del carrer dels Espardenyers, declarada en estat de ruïna, per passar a formar part de l'àmbit d'equipament públic del Museu Casteller.

L'objectiu és fer possible que en aquesta  parcel·la s'hi pugui instal·lar una escala exterior que, a més de facilitar l'accés de bombers i ampliar així les mesures de seguretat  ja existents a l'equipament en cas d'incendi, permet comunicar les diferents plantes de l'edifici.

Així, amb la futura escala i l'ampliació de les mesures de seguretat, es podrà utilitzar en la seva totalitat la coberta exterior del Museu Casteller, tant com a part del recorregut museogràfic que realitzarà el visitant, com també per a la celebració d'actes i esdeveniments independents a l'activitat del propi museu. Cal tenir en compte que la coberta de l'edifici  ofereix al visitant una vista privilegiada, per exemple, del campanar de Sant Joan i pot convertir-se en un espai per organitzar-hi activitats.