Local amb pintades

«No respecten la convivència»: Denuncien un nou atac a la seu del PSC de Valls

Des del partit condemnen l'atac i asseguren que «la llengua és punt de trobada, d'unió, d'entesa»

Atac  al local del Partit Socialista de Valls. Segons ha denunciat la formació política a través de les xarxes socials, la seu situada al carrer de l'Església de la capital de l'Alt Camp ha patit, durant el cap de setmana, un  acte vandàlic  preocupant.

En concret, el  col·lectiu La Forja, tal com es reivindica en els fets, ha dut a terme pintades  de color vermell als finestrals i a la porta del local. En elles s'hi pot llegir la frase «Amb la llengua no s'hi juga».

Segons el partit, aquest fet és d'aquells «que no respecten ni la convivència ni la tolerància». Per aquest motiu, condemnen l'atac i asseguren que «la llengua és punt de trobada, d'unió, d'entesa». I des del PSC Valls afegeixen que un idioma «no ha de ser mai motiu de confrontació».

Acord polític per modificar la llei de política lingüística

Aquest atac arriba després que ERC, Junts, el PSC i els Comuns hagin anunciat un acord per modificar la legislació catalana  amb l'objectiu de garantir la continuïtat del model d'immersió.

En aquest sentit, els grups parlamentaris van registrar dijous passat dia 24 de març una proposició de llei a la cambra catalana per modificar la  llei de política lingüística del 1998, entesa que actualitza el consens polític sobre els usos lingüístics a l'escola en plena ofensiva judicial contra el català.