Persones en unes obres

Aturades les obres d'ampliació de les escoles Eladi Homs i Baltasar Segú de Valls

Fa més de 10 mesos que els treballs dels centres es troben aturats

Contratemps important en les obres d'ampliació de les escoles Eladi Homs i Baltasar Segú  de Valls. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, el contracte existent per a l'execució dels dos projectes entre l’Ajuntament de Valls i l’empresa constructora ha quedat rescindit per incompliment. Per aquest motiu, fa més de 10 mesos que les obres es troben aturades.

«L'empresa que estava executant les  obres  es troba en situació de fallida i a finals de l'any passat va deixar a mitges els treballs que se li havien adjudicat en aquests dos centres», expliquen fonts municipals. De fet, en el cas del projecte d'adequació de l'habitatge del conserge per a usos docents a l'Eladi Homs, havia d'estar enllestit a l'octubre de 2021, però ara només hi ha completada el  30% de l'obra.

Davant d'aquesta situació, des de l'Ajuntament de Valls asseguren que «s'estan ultimant els treballs tècnics per determinar tot el que queda pendent per poder tornar a contractar una nova empresa que acabi les obres». En aquest sentit, segurament s'optarà per contractar-ho per via d'urgència amb l'objectiu d'accelerar al màxim el procediment.

Inversió de 485.000 euros

A finals de 2020, el Departament d'Educació de la  Generalitat de Catalunya van tancar l'acord que havia de possibilitar les obres de millora de les escoles de primària Baltasar Segú i Eladi Homs de Valls. El conveni de col·laboració ha permès avançar les obres, ja que ha estat el mateix consistori l'administració que ha licitat i executat les obres.

L'acord representa una inversió de 485.000 euros i el Departament d'Educació n'assumeix fins a 456.000 euros, una aportació que s'efectua de manera fraccionada a mesura que avancen les obres. Per la seva banda, el consistori es fa càrrec de les despeses corresponents a impostos i taxes municipals, així com de les desviacions de costos o modificacions en el projecte.

Persones en unes obres
Visita d'obres a l'Eladi Homs | Cedida

Ampliació d'espais

Els projectes preveuen l'ampliació d'espais i la seva adequació en noves aules. Així, en els dos centres es preveu la reforma de parts de l'equipament com els antics habitatges dels conserges, des de fa anys desocupats, que seran reconvertits per a ús docent. D'aquesta manera, es compensa la falta d'espai que pateixen les dues escoles i, tant a l'Eladi Homs com al Baltasar Segú, es crearan dues aules noves.

En el cas del Baltasar Segú també s'ha previst la  reforma integral de la cuina, redistribuint espais i amb una instal·lació completament nova que permetrà millorar molt el servei de menjador, ja que es podran preparar la totalitat dels àpats a la mateixa escola. En l'actualitat, el centre no compta amb una  cuina equipada i el servei de menjador es realitza mitjançant càtering extern.

La nova cuina i el seu magatzem tindran una superfície de més de 50 m2, en una actuació al Baltasar Segú  que també contempla millores a la zona de terrassa  on s'hi instal·larà una pèrgola per protegir l'espai del sol.