Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

Recuperen una au atrapada en una séquia de Valls

El Seprona de la Guàrdia Civil la va traslladar a un centre veterinari

L'au recuperada per la Guàrdia Civil.
L'au recuperada per la Guàrdia Civil. | Guàrdia Civil

 

L'Equip del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Seprona) de Valls va recuperar, dimarts passat, un exemplar d’astor comú(accipiter gentils) que havia quedat atrapat en una séquia de reg dins el terme municipal de la capital de l'Alt Camp.

L'au tenia problemes per volar

La troballa d’aquest ocell es va produir durant el matí d'aquest dimarts, 13 de novembre, quan efectius del Seprona estaven realitzant tasques de protecció del medi ambient a la zona coneguda com Boscos de Valls. En aquell moment, van rebre l’avís per part d’un particular, de  l’observació d’una au rapinyaire que estava atrapada en una séquia i que tenia problemes per aixecar el vol.

L'au no tenia signes externs de ferides obertes

Un cop l’au va ser localitzada, els agents, que s’hi van apropar amb gran cautela, van comprovar que es tractava d’un astor comú i que podia estar ferit. Tot i això, van observar que no hi havia signes externs de ferides obertes. Finalment, l’Equip del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Seprona) va decidir traslladar l’au al centre veterinari Mediterrani que es troba ubicat a Reus. Allí, l’animal podrà completar la seva recuperació i posteriorment serà lliurat al Departament de Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

Una au amenaçada per la destrucció dels boscos

La supervivència de l’astor comú està amenaçada per la destrucció dels boscos, dels que depèn la seva alimentació. Precisament, una de les causes de la seva extinció al Regne Unit, al llarg del segle XIX, va ser aquesta. El col·leccionisme d’exemplars i la cacera van ser els altres dos motius de la seva desaparició en aquest indret del continent europeu. Aquestes aus, durant l’estiu viuen al nord d’Europa i a Àsia, i a la tardor es desplacen fins al sud d’Europa i al nord d’Àfrica.