La Policia Local i els Mossos acorden reforçar la presència policial a Valls

S’ha pres la decisió en resposta a l’augment de robatoris i fets delictius al Barri Antic de Valls

La Policia Local de Valls i els Mossos d’Esquadra han acordat augmentar la presència policial als carrers de la ciutat, en especial a la zona del Barri Antic, en resposta als robatoris i fets delictius diversos que s’han produït en els últims dies. En concret, la Policia Local destinarà dues patrulles d’agents, el doble que la dotació actual, a patrullar pels carrers, mentre que els Mossos d’Esquadra també reforçaran la seva presència amb controls, en diversos punts de Valls i a les entrades al Barri Antic. Aquests controls dels Mossos i reforç de la presència policial es van iniciar ahir mateix a la tarda ja de manera coordinada amb la Policia Local i es mantindran en els propers dies.

Avui al migdia, el regidor de Seguretat Ciutadana, Enric Garcia, la regidoria d’Actuacions Públiques, Urbanisme, Barri Antic i Patrimoni, Judit Fàbregas, i el sotsinspector de la Policia Local s’han reunit amb representants de l’associació Comerç de Valls que ahir va sol·licitar reunió. A la trobada s’ha informat dels operatius que, en els últims mesos, s’havien organitzat, del treball coordinat amb altres cossos i, a la vegada, de les mesures que es prendran a partir d’ara de reforç de la presència policial al carrer. S’ha acordat també mantenir el contacte permanent entre els comerciants i l’Ajuntament, que es farà també extensiu a altres entitats i associacions, per si cal emprendre noves accions en matèria de seguretat ciutadana.

Instal·lació de càmeres de seguretat a diversos punts de Valls

En aquest sentit,  l’Ajuntament ha iniciat els passos per a la instal·lació de càmeres de seguretat en diversos punts de la ciutat, com poden ser eixos comercials principals i carrers del Barri Antic. S’espera que al llarg d’aquest any, un cop es completin les autoritzacions administratives preceptives per a la instal·lació de càmeres a la via pública, s’iniciï la seva implementació progressiva. A la vegada, també s’ha previst treure oferta pública d’ocupació de 4 agents i 1 caporal de la Policia Local.