Assistents a la roda de premsa

Les Decennals 2021+1 estrenaran 'El barri balla: dones' un projecte de dansa comunitària

Hi participen dones sense formació prèvia, d'entre 3 i 70 anys

Les  Festes Decennals de Valls 2021+1 acolliran el resultat final d'un intens procés creatiu de dansa comunitària dirigit per la vallenca Elisenda Nadal. Amb la base de la dansa lliure i contemporània, l'espectacle "El barri balla: dones" culminarà una experiència d'expressió. Parteix dels desitjos i emocions de les dones de Valls a través d'improvisacions, coreografies pautades, veu, cançó i música en directe.

Dilluns 31 de gener el  Convent del Carme viurà l'estrena d'"El barri balla: dones". Es tracta d'una proposta innovadora que aplega dones de diferents generacions, amb edats dispars, des de nenes a persones de 70 anys.

Els assistents a l'espectacle veuran la culminació d'un exercici innovador i retrospectiu, durant el qual s'ha animat el desenvolupament personal i social. Espais municipals com el Teatre Principal i el Centre Cultural, i altres entitats com el centre de Dansa i Comèdia Musical Infinity de Valls estan acollint aquestes trobades d'innovació artística per a dones sense formació prèvia que es preparen, no sense inquietud, per a la posada en escena. Per ara ho fan en dos grups que s'uniran el proper mes de novembre per assajar conjuntament.

Elisenda Nadal dirigeix la proposta

La vallenca Elisenda Nadal és la creadora i directora d'aquest projecte, assumint la tasca d'impulsar i acompanyar l'evolució del grup i de cada participant en particular. La dansa comunitària, així com altres propostes d'arts escèniques comunitàries, és una nova forma d'expressar-se i de compartir amb el grup, oferint una experiència per a tots i no d'uns pocs.

"El barri balla: dones" esdevé una experiència amb finalitat social, que promou la participació i persegueix un desenvolupament inclusiu i obert. Tant obert com ampli és el perfil de públic al que va dirigit.