Assistents a la roda de premsa

Torna el Barri en Flor, el concurs floral que decora el centre històric de Valls

Les cases han d'estar decorades a partir del 25 d'abril i les inscripcions estan obertes fins al dia abans

Comença la 14a edició del Barri en Flor  de Valls, el concurs de decoració floral del Barri Antic. El certamen es celebrarà a partir del 25 d'abril i les inscripcions es poden realitzar fins al dia 24 d'abril presencialment a l'Oficina de Turisme  de dilluns a dissabte de 10.00 h a 13.30 h i de 16.30 h a 19.00 h, i diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Només per participar, les persones quan s'inscriuen al certamen, reben una flor de regal.

El concurs celebra enguany una nova edició del certamen i en aquesta ocasió la  temàtica  és lliure. El concurs és obert a tot el veïnat del Barri Antic i també, a tots els comerços de la ciutat, que poden utilitzar plantes naturals, flors, decoració creativa i color en finestres, balcons, façanes, carrers, aparadors i espais interiors visibles des de la via pública. 

En els seus catorze anys d'història, el Barri en Flor, el concurs floral de primavera al Barri Antic, ha aconseguit consolidar-se buscant la complicitat del teixit comercial, de la ciutadania i en moltes edicions també de les escoles.

Com en aquest cas, que fora de concurs, les escoles de Valls s'hi ha tornat a sumar i l'alumnat dels vuit centres  de primària de la ciutat -Baltasar Segú, la Candela, Claret, Cor de Maria, Eladi Homs, Enxaneta, Eugeni d'Ors, i Vedruna- seran els encarregats de decorar els porxos de la plaça del Blat.

El jurat, format per representants de l'Ajuntament de Valls, l'Oficina de Turisme, l'Agrupació de Confraries i Germandats de Setmana Santa a Valls i el Centre de Lectura, faran la seva valoració entre el 25 d'abril i el 15 de maig i tindran en compte aspectes com la utilització de plantes i flors naturals vives, l'ús de material reciclat, l'originalitat i el disseny de la composició.

Els premis per a la participació individual es divideixen en les categories de  Balcó Verd  i Balcó Creatiu, amb tres premis per a cadascuna de les dues categories: 250 euros per al guanyador i 150 euros i 100 euros per al segon i tercer, respectivament. Per altra banda, la comunitat de veïns o façana guarnida també rebran tres premis amb aquests mateixos imports (250, 150 i 100 euros).

Per a comerços que decorin els seus aparadors, el concurs està dotat amb un primer premi de  250 euros, 150 per al segon i 100 per al tercer. A més, els comerciants opten a un premi especial de 100 euros per la utilització de material reciclat.

Novament el concurs s'ha estès a tot Valls i els comerços de la ciutat tenen l'oportunitat de participar-hi en la categoria de millor carrer o col·lectiu associat, un guardó dotat amb 300 euros per al primer premi, 200 euros per al segon i 100 euros per al tercer.