Els Bombers d'Alcover alerten de la presència de brutícia i fogueres al Niu de l'Àliga

Han publicat una imatge a les xarxes socials on es veuen deixalles i les restes d'una foguera a terra

Els Bombers Voluntaris d’Alcover han denunciat mitjançant el seu compte de Twitter la presència de deixalles i brutícia al Niu de l’Àliga. També alerten de l’encesa de fogueres a la zona, una queixa cap als ciutadans incívics que els bombers porten repetint des de fa temps. Han publicat una imatge on es veu una bossa plena de brossa enmig de la natura i d'altres deixalles escampades per fora. Prop d'allí també s'aprecien restes d'una foguera apagada. Els Bombers Voluntaris demanen que la gent sigui conscient de l'entorn natural que trepitja. 

Aquesta situació no és nova, ja que a finals d’estiu és habitual que aquesta zona quedi marcada per l’incivisme d’alguns ciutadans que no recullen la brossa que generen i deixen l’entorn natural ple de deixalles i brutícia, com si l'entorn natural fos un abocador. N’hi ha que tampoc fan cas a les prohibicions de fer foc tot i la calor, ja que també es troben restes de fogueres.

Els Bombers d'Alcover asseguren que ja fa temps que alerten del problema i no troben normal la quantitat de brutícia que s'acumula en aquesta zona d'Alcover. Sobretot, denuncien que s'hi encengui foc i demanen responsabilitat i civisme als usuaris que visiten aquest entorn natural.  Així ho han posat de manifest amb un missatge a través de les xarxes socials. 

Es fan jornades de neteja per preservar l’entorn

Per tal de fer front al problema,  al llarg de l’any s’organitzen jornades de neteja per poder preservar l’entorn natural.  Aquestes sortides es fan a càrrec de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcover en col·laboració amb associacions ecologistes, els mateixos Bombers Voluntaris i l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF). L’objectiu principal és el de netejar la Vall del Glorieta de les deixalles (com són llaunes, papers, brossa...) i sensibilitzar als participants sobre l'important patrimoni natural que hi ha en aquesta zona. Alhora es pretén conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen a la natura de forma incontrolada i així promoure la seva recollida.