Entrada de la residència Ballús de Valls

Un greu brot de coronavirus a la residència Ballús de Valls posa el centre en situació límit

De moment hi ha dues treballadores i vuit residents que han donat positiu

La residència Ballús de Valls  es troba al límit del col·lapse. En les últimes hores, una infermera i una doctora del centre han donat positiu en coronavirus i bona part del personal es troba de baixa i amb símptomes clars. En aquest sentit, Miguel Márquez, el gerent del centre, ha afirmat a TarragonaDigital que habitualment el recinte compta amb 34 treballadors, però a dia d’avui més d’un 70% de la plantilla es troba aïllada a casa com a mesura de precaució.

La situació és greu, i tot i activar els protocols de confinament dels usuaris, ja hi ha 8 residents infectats. El gerent afirma que «ens trobem desesperats, ja que no tenim ni material ni efectius humans per poder atendre adequadament tots els avis». També assegura que els serveis de la residència estan al límit del col·lapse, ja que no es poden cobrir totes les places vacants de la plantilla de treballadors. 

Crida a la desesperada

Tot i que fa alguns dies es va reforçar la plantilla del centre en previsió d’aquesta situació, «cada dia hi ha més casos entre els professionals de la residència i també entre els usuaris, i això fa que els recursos humans amb què comptem siguin totalment insuficients», evidencia Miguel Márquez.

Davant d’aquest escenari desesperant, en les últimes hores l’empresa s’ha posat en contacte amb la subdelegació del govern i ha requerit la intervenció de la Unitat Militar d’Emergència, ja que la situació és greu i es preveu que sigui encara més complicada en els propers dies. Al mateix temps, l'Ajuntament de Valls està en contacte permanent amb el centre i diversos departaments sanitaris i el mateix CAP Dr. Sarró de la ciutat ofereixen suport logístic i personal a la residència.