Valls, a punt per coure milers de calçots a la Gran Festa de la Calçotada

La ciutat viurà el proper 27 de gener la 38a edició de la festa pels carrers i places del barri antic

Tot a punt a Valls per a la celebració de la 38a edició de la Gran Festa de la Calçotada el pròxim diumenge dia 27 de gener. Aquesta festa, que se celebra l'últim diumenge de gener des de fa més de tres dècades, representa el tret de sortida tradicional a la temporada de calçotades, tot i que cada any s'avança més i els calçots ja es poden menjar de novembre a abril. Les calçotades mouen un volum de negoci a la comarca de 14 milions d'euros.

Sense el campió Adrià Wegrzyn

Milers de calçots es menjaran al barri antic on tenen lloc les demostracions de coure a foc viu i diversos concursos.  Cal destacar però que, tot i uns inicis tímids, el concurs de menjar el màxim nombre de calçots durant tres quarts d'hora s'ha convertit en un dels reclams de la festa, que enguany no podrà –obligat per les regles del certamen– comptar amb la inscripció del barceloní Adrià Wegrzyn que l’any passat va guanyar per desena vegada el concurs endrapant-se 310 calçots amb un total de 5.825 grams consumits.

Valls busca voluntaris per col·laborar en la Gran Festa de la Calçotada

Tret de sortida tradicional a la temporada de calçotades

Aquesta festa, que se celebra l'últim diumenge de gener des de fa més de tres dècades, representa  el tret de sortida tradicional a la temporada de calçotades, tot i que cada any s'avança més i els calçots ja es poden menjar de novembre a abril. L’esdeveniment atrau visitants d’arreu del país, de l’Estat espanyol i fins i tot alguns vinguts de l'estranger.

Les activitats, com els mercats de la Calçotada, alimentació, artesania o la mostra de Cuina del Calçot, s’allargaran durant tot el cap de setmana. Les activitats principals, però, tindran lloc en diumenge, com les cercaviles de la calçotada o mostra de danses de carrer o la degustació popular de la calçotada. A més, el concurs de Cultivadors de Calçots arriba a la 32a edició i el concurs de Salsa de la Calçotada de Valls, a la 28a. El que té més tradició, però, és el concurs de Menjar Calçots, que té l’objectiu de conèixer la xifra màxima de degustació de calçots en un temps determinat i que enguany arribarà a la 343a edició.