Imatge dels assitents a la roda de premsa

Joves de tot Catalunya participaran en el Camp de Treball que recuperarà un tram del torrent de Valls

L'Agrupament Escola i Guia Verge de la Candela s'encarregarà de nou de la direcció i monitoratge del camp de treball que compta amb el suport de l'Ajuntament de Valls

Valls acollirà per segon any consecutiu un  camp de treball  de Joventut de la Generalitat que, com la primera edició, se centrarà en els torrents. En aquesta ocasió, 20 joves de 14 a 17 anys de tot Catalunya participaran, entre el 2 i el 16 de juliol, en la recuperació de l'àrea dels Tres Molins, una de les zones amb més valor ambiental, paisatgístic i patrimonial dels torrents. 

L'activitat que el 2020 es va realitzar per primer any al  torrent del Sant Pou passa aquest cop a la zona dels Tres Molins, al sud de Valls i un punt on els torrents de la Xamora i del Catllar conflueixen amb el torrent del Puig, afluent del  riu Francolí. Aquest àmbit destaca pel seu interès natural, però també pel seu valor històric i patrimonial, amb el pont medieval dels Molins del segle XIII-XIV i els vestigis dels antics molins hidràulics.

Els joves s'encarregaran d'efectuar treballs de neteja i desbrossament de la llera, control d'espècies invasores i revegetació amb arbres i arbusts autòctons dels torrents. A més, s'ha previst que instal·lin també panells informatius per indicar els punts d'interès patrimonial i la xarxa de camins que conflueixen als Tres Molins, un espai molt proper al nucli urbà i des d'on surten diferents rutes de natura.

A més de les diferents tasques al torrent, els participants podran descobrir la ciutat amb activitats complementàries i de lleure. En concret, els  joves  que s'allotjaran al gimnàs de l'escola Enxaneta a l'antic Convent del Carme, realitzaran a les tardes i vespres visites culturals per Valls i excursions per l'entorn, entre d'altres. La regidoria d'Esports, per la seva banda, també dona suport al projecte facilitant l'accés als equipaments esportius municipals en les activitats de lleure que ha dissenyat el Cau per complementar l'oferta del Camp de Treball.

La voluntat és que aquests camps de treball tinguin continuïtat en el temps i que cada any es pugui actuar sobre punts diferents dels torrents de Valls per anar-los recuperant progressivament per a la ciutat. El projecte ha estat possible gràcies a l'estreta col·laboració entre els Serveis Territorials de Joventut a Tarragona, el  Cau de Valls  i l'Ajuntament. En aquest sentit, la Generalitat contracta la gestió del camp i el Cau compta amb el suport logístic de la regidoria de Joventut en aspectes com la pernoctació, els àpats, l'accés i utilització d'equipaments i l'assessorament, entre d'altres. A la vegada, la direcció tècnica de l'actuació al torrent s'efectua des de la regidoria de Sostenibilitat mitjançant un tècnic especialista.