Assistents a la roda de premsa

Exhibició de Simultànies i Campionat d'Escacs, protagonistes de les Decennals de Valls

50 jugadors competiran en el campionat que es jugarà en la modalitat blitz de partides ràpides

Les Festes Decennals  de la Mare de Déu de la Candela 2021+1 tindran els escacs  com un dels protagonistes de la seva programació esportiva. La comissió participativa d'Esports i el Club Escacs Valls han organitzat una exhibició de partides simultànies que comptaran amb el Gran Mestre argentí Fernando Peralta.

Serà el dijous 3 de febrer al claustre històric de l'antic Convent del Carme. A la vegada, tindrà lloc el Campionat Decennals 2021+1. Es tracta d'un torneig obert a tothom dotat amb 1.700 euros en premis. Se celebrarà al pavelló municipal Joana Ballart el divendres 4 de febrer.

S'espera que l'exhibició en la modalitat de simultànies pugui comptar amb la participació de 30 jugadors d'àmbit nacional i internacional. Les partides simultànies aniran a càrrec de Fernando Peralta, Gran Mestre des de 2004 afincat a Catalunya. Ha estat campió d'Argentina absolut i primer taulell de la selecció olímpica argentina durant 4 olimpíades consecutives. L'entrada és oberta i tothom podrà competir amb aquest Gran Mestre de l'elit mundial, un privilegi que es dona en molt poques ocasions.

El Campionat d'Escacs del dia 4 de febrer al Joana Ballart es jugarà amb la modalitat de blitz. Serà obert a tots els jugadors i jugadores que vulguin prendre-hi part amb un límit de 150 participants. Les partides blitz són partides ràpides de 3 minuts + 2 segons per jugada realitzada.

És una de les modalitats dels escacs més vistoses i espectaculars per la rapidesa del seu joc. Es jugaran un total de 9 rondes a sistema suís, on cada vegada s'enfronten els jugadors que tenen els mateixos punts.

Aquest campionat està dotat amb 1.700 euros en premis, repartits a la classificació general i per als guanyadors de les diferents categories. S'espera comptar amb la presència dels millors jugadors catalans així com jugadors titulats. Per a inscriure's cal contactar via mail a francescblasco1@gmail.com o bé per whatsapp al 692650073.

L'organització de les dues activitats va a càrrec del  Club Escacs Valls que, just l'any vinent, compleix el seus 40 anys d'història. L'entitat és un dels clubs d'escacs més actius del país i el seu primer equip competeix a la màxima categoria nacional. En l'última edició de la Lliga Catalana el club va presentar 7 equips. Actualment l'entitat compta amb 90 jugadors, molts d'ells joves i amb un gran futur.