Assistents a la roda de premsa

«Amunt, amunt! Una cantata d’altura»: Presenten una nova proposta per l'Orgue de Valls

Aquesta iniciativa ha estat treballada pels vallencs Roger Roig César, i Josep Mateu Pérez, lletra i música, respectivament, i sota la coordinació d’Imma Piñas Olivella

Neix un nou projecte a l'entorn de l'Orgue de Valls i la seva difusió entre els més joves. Es tracta de la creació d'una cantata per orgue i cor infantil que porta per títol, «Amunt, amunt! Una cantata d’altura». Aquesta iniciativa ha estat treballada pels vallencs Roger Roig César, i Josep Mateu Pérez, lletra i música, respectivament, i sota la coordinació d’Imma Piñas Olivella.

En aquest sentit, les peces han estat ideades expressament per aquest  projecte i la cantata té un argument molt vallenc. «Parla de la tradició de perquè els vallencs aixequem el cap, i ens fa un recorregut a través de la muntanya de Miramar, el campanar de l’església de Sant Joan, els Xiquets de Valls, la calçotada, i del mateix orgue», expliquen des del Centre de Lectura de Valls, una de les entitats impulsores de la proposta.

Sobre la cantata també s’ha configurat un pla educatiu, on els alumnes dels diferents centres educatius de Valls podran realitzar visites per conèixer l’orgue i tindran a l’abast diferents materials pedagògics. Per tant, es defineix com un projecte educatiu transversal.

Per la seva banda, la Regidoria d’Educació i Política Lingüística, el Centre de Recursos Pedagògics de l’Alt Camp, i la mateixa Associació de l’Orgue de Valls donen suport al projecte.

De fet, la Comissió Ciutadana de l’Orgue de Valls va néixer amb l’esperit de  recuperar  l’orgue que hi havia a l’església de Sant Joan Baptista. Un instrument que havia de ser per la ciutat i que tots aquells vallencs i vallenques que es sentissin interpel·lats es podrien fer seu el nou orgue. Amb aquest esperit entitats com el Centre de Lectura es van veure cridats, no solament a participar com a padrins i a organitzar alguna activitat per recollir diners per fer-lo possible, sinó també de pensar quelcom obert a tota la ciutadania, com és el cas d'aquesta nova cantata.