Imatge de l'Ajuntament de Valls.

Els canvis a l'Ajuntament de Valls arran de la renúncia de Marc Ayala

Manel Odina entrarà com a nou regidor

La renúncia a l'acta de regidor de Marc Ayala arran de la seva detenció per un presumpte cas d'abús sexual a un menor ha provocat canvis a l'Ajuntament de Valls. Unes modificacions al cartipàs municipal que han estat informades aquest dilluns, 9 de maig. 

En primer lloc, la fins ara regidora d'Acció Cívica i Joventut, Laia Castells, ha canviat de cartera. Castells serà la nova responsable de Cultura, a més d'assumir la presidència dels organismes autònoms Xarxa de Cultura i Museu de Valls. 

La regidoria d'Acció Cívica i Joventut, per la seva banda, l'assumeix Bàrbara Flores. A més, fins a l'entrada de Manel Odina com a nou membre del govern municipal, també mantindrà les seves actuals competències de Medi Ambient.

Un càrrec que serà assumit per Odina quan prengui possessió de l'acta de regidor al plenari i passarà a encarregar-se les competències de medi natural, medi rural, animals, torrents i gestió dels equipaments municipals

L'últim canvi al cartipàs municipal derivat de la renúncia d'Ayala és el nomenament de Sònia Roca, regidora d'Urbanisme, Centre Històric i Patrimoni, com a segona tinent d'Alcaldia.

El cas Marc Ayala

El passat dimarts, Marc Ayala era detingut per un presumpte abús sexual a un menor de 13 anys. Després d'hores mogudes i de consternació a Valls, anaven sortint detalls amb comptagotes del cas.

El dimecres, després de prestar declaració per aquests fets, sortia en llibertat amb càrrecs, tot i que l'acusació en demanava presó preventiva pel que era regidor vallenc.

Una llibertat que comportava mesures cautelars com la retirada del passaport, la prohibició de sortir del territori, a més de l'obligació de comparèixer al jutjat sempre que fos requerit.

Segons es va informar, en el moment dels presumptes fets, l'acusat tenia 27 anys i hauria mantingut una relació d'abús amb un menor de 13 anys. Tot i això, Ayala va assegurar en la seva declaració, que tenien una relació sentimental i relacions amb el jove, però no va ser fins quan ja tenia setze anys.

A més d'aquest presumpte cas, s'assenyalava que hi hauria més d'una persona afectada i que aquestes relacions començarien a través del Grup de Teatre de Valls. En aquest sentit, el diari ARA, assenyalava que també hauria abusat d'un menor de 14 anys que hauria conegut a través dels assajos per al Pessebre Vivent.