Persones en un concert a Valls

Canvis i ajustaments en els concerts de les Festes Decennals a causa de les restriccions

En concret, hi ha una quinzena d'actes afectats

L'organització de les Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1 de Valls ha anunciat ajustaments en la programació a causa pandèmia per la Covid-19.

En concret, hi ha una quinzena d'actesafectats. La resta d'activitats del programa es mantenen en el format anunciat, sense restriccions. Així, totes les activitats de carrer i a l'aire lliure que conformen el gran gruix de les Decennals es podran gaudir sense limitacions. 

D'aquesta manera, s'han efectuat ajustaments d'aforaments, formats i horaris només en aquells actes que s'hauran d'adaptar a aquesta situació de força major a causa de la pròrroga de les mesures sanitàries. Els canvis d'horari afecten quatre concerts  de músiques modernes de la Vela Principal que començaran abans del previst per tal de finalitzar a les 24.30 h. És l'hora límit que la Generalitat ha avançat a la Fundació que continuarà vigent per als espectacles malgrat que es preveu que no hi hagi toc de queda nocturn.

A més, aquests concerts hauran de ser amb públic assegut, una opció que l'organització ja havia pactat amb els grups actuants. Des de l'inici de la pandèmia les cadires han vingut sent la fórmula que la Generalitat ha decretat en la major part d'aquest període.

Això afecta també als balls d'orquestra. El  ball de gala  passarà a ser concert de gala, mentre que els balls de les quatre orquestres del pavelló Xavi Tondo esdevenen concerts de nit, a la mateixa hora. Les orquestres del pavelló del Fornàs que fan actuació de tarda i de nit diferenciaran el seu repertori entre un i altre passi. El de la tarda un repertori de sardanes i el de nit un repertori de peces clàssiques de Festa Major.

Es  suspèn tot i així el concert de tarda de l'Orquestra Metropol, del qual encara no s'havien venut entrades perquè la formació no compta amb la possibilitat d'aquest doble repertori diferenciat.

Noves funcions per donar cabuda a la totalitat del públic

L'obligació d'ajustar els aforaments al  70% genera que tres espectacles al Teatre Principal protagonitzats pels artistes vallencs Mar Ulldemolins, Cristina Murillo i Ricard Farré s'ampliïn amb noves funcions. Es fa per tal de donar cabuda a la totalitat del públic.

L'organització ha decidit realitzar aquestes noves sessions per no perjudicar els assistents, redistribuint les persones que ja disposen de localitats i respectant al mateix temps les noves limitacions de cabuda. De retruc, aquestes noves funcions permetran que es posin a la venda noves entrades per a aquests muntatges que des de fa setmanes tenien gairebé totes les entrades exhaurides.

El muntatge Començar amb la vallenca Mar Ulldemolins i David Verdaguer compten amb una tercera funció, el dimarts 21 de gener a les 21.00 h. Ricard Farré i Arnau Puig també pujaran tres cops al Principal amb El Bon Policia, amb una nova funció el dilluns 31 de gener a les 19.00h, el mateix dia programat de la seva estrena a Valls, però hores abans.

Finalment, Cristina Murillo portarà una segona funció del musical familiar El Gran Llibre Màgic, diumenge 30 de gener a les 16.00 h, el mateix dia de la seva presentació a Valls, però hores abans.

En aquests tres espectacles, la Fundació de les Decennals contactarà als compradors afectats seguint rigorosament l'ordre d'adquisició de les entrades i els oferirà canviar el dia reservat, si és possible, o retornarà l'import de les entrades.

Altres circumstàncies

Per causes mèdiques imprevistes e improrrogables, el grup Hotel Cochambre sera substituït pel grup Di-versiones. Així mateix i degut a les actuals restriccions d'aforament per el covid, el concert conjunt que Di-versiones realitzarà juntament amb la Banda Neon, serà en dos concerts diferenciats. S'accedirà amb la mateixa única entrada que ja es tenia.

Així en la data anunciada, dimarts 1 de febrer la Banda Neon actuarà, en dos passis. El primer començarà a les 21.00 h i el segon a les 23.15 h. El públic es desdoblarà en una o altra sessió per rigorós ordre de compra. L'actuació afegida serà el concert de cloenda de les Decennals amb Di-versiones, diumenge 6 de febrer, també en dues sessions. La primera començarà a les 18.30 h i la segona a les 20.15 h.