Colles castelleres a la Font de la Manxa de Valls

Canvis per la Covid-19: així serà, finalment, la Trobada Castellera de les Decennals de Valls

En lloc de l’esplanada del Convent del Carme, l’actuació se celebrarà al passeig de l’Estació

Canvis en la Trobada de Colles Castelleres de les  Festes Decennals de Valls, prevista pel diumenge 30 de gener. A dia d'avui hi ha prevista la participació de  81 colles.

Segons avança la Revista Castells, l’organització ha activat una sèrie de mesures preventives. La més important és el canvi d’emplaçament. En lloc de l’esplanada del Convent del Carme, l’actuació se celebrarà al passeig de l’Estació.

Es tracta d’una superfície molt més ampla, amb gairebé 500 metres d’allargada i uns 20 metres d’amplada, que permetrà major moviment de colles i públic i que reduirà les aglomeracions. L’organització, a més, establirà diferents punts d’accés i sortida i determinarà una ubicació específica per a cada colla.

Registre de castellers

A més, també s’aplicaran altres mesures, en aquest cas per a totes dues actuacions. Serà obligatori dur mascaretes  FFP2, disposar de gel hidroalcohòlic. Totes les colles hauran d’elaborar unes llistes on registraran els seus castellers, que hauran de signar una declaració de responsabilitat  que no tenen símptomes propis de la Covid. Els qui hagin estat en contacte directe amb contagiats no podran participar.

A més, el muntatge de les construccions no podrà superar els 15 minuts, que és el temps que es considera que augmenta el risc de contagi entre els participants. El fet que les diades siguin a l’exterior afavoreix una de les principals mesures actualment decretades, com és la renovació de l’aire.

L’organització també recomanarà que els castellers participants tinguin el passaport Covid  en regla. Es tracta, però, d’una recomanació, ja que la Generalitat no obliga a la seva aplicació, a diferència d’altres països, com França o Itàlia.