Colles castelleres a la Font de la Manxa de Valls

Les Decennals 2021+1 de Valls busquen els voluntaris a través d'un videoclip

Seran les cares visibles del vessant més participatiu de la celebració vallenca

A poc més de setanta dies per a l'inici de les Festes Decennals de Valls, la comissió de  Voluntariat ha donat el tret de sortida a la captació de persones interessades a formar part del voluntariat. 

Els dos delegats de la comissió, Olivia Martí i Pau Fernàndez, han explicat les raons que fan necessari el voluntariat per les Festes Decennals. «Engloben un volum important d'actes culturals, esportius, religiosos... en diferents espais de la ciutat, fet que implica un moviment important de persones».

Així, el voluntariat cooperarà en tasques com suport a l'organització, acomodació en espectacles d'arts escèniques en els teatres, acompanyament d'artistes, actuants i grups, guiatge per la ciutat, informació als visitants i espectadors, entre altres.

Inscripcions i requisits

Per tal de materialitzar les  inscripcions, caldrà omplir la fitxa disponible al web www.decennalsvalls.cat. Un cop emplenada, enviar-la per correu electrònic a l'adreça voluntariat@decennalsvalls.cat. Els interessats també podran interectuar amb la comissió a través del seu perfil a Instagram.

La comissió ha establert com a requisits per formar-ne part la disponibilitat  i participació activa durant les deu jornades de les Decennals, compreses entre el 28 de gener i el 6 de febrer del 2021+1. Predisposició per a rebre la  formació  requerida en les matèries programades, i tenir una edat mínima de 16 anys (amb permís signat per part del pare, mare o tutor legal en el cas de no tenir els 18).

També es valorarà el coneixement d'idiomes  especialment en les tasques informatives i d'atenció. L'objectiu és trobar un grup de voluntariat generacionalment ampli i divers, que doni un valor afegit a la celebració candelera.

La comissió ha organitzat una xerrada informativa  sobre el voluntariat de les Decennals de cara a les properes setmanes, adreçada a les persones interessades i on s'explicaran tots els detalls de la crida. En concret es realitzarà el dijous 2 de desembre a les 19.00 h a la sala d'actes de la Biblioteca Carles Cardó, amb accés pel carrer Sant Pere.

Videoclip de Figa Flawas

Amb motiu de l'inici de la campanya de captació de voluntariat per a les Decennals, l'organització també ha presentat avui un tema inèdit, acompanyat del seu  videoclip. Compta amb el segell dels joves vallencs Figa Flawas, autors de la composició, titulada «De deu en deu». Una cançó creada especialment per a l'ocasió i que es publica per posar la banda sonora als preparatius de les festes

Té com a voluntat de cridar l'atenció entre el públic més jove. Figa Flawas  és un grup de música urbana en català originari de Valls. De caràcter desenfadat i juganer convinen ritmes de reggaeton, trap, rnb o dancehall.

En el tema, els vallencs supliquen una mica de compassió a la Mare de Déu de la Candela per l'inhòspit i sinistre futur que, segons ells, espera a la seva generació. Una peça creada, produïda i interpretada per Figa Flawas, amb gravació de veus a  Llimac Estudis amb Albert Ibarra, i amb la mescla i masterització d'Albert Dei.