La rua infantil del carnaval 2020 de l'Hospitalet de l'Infant

El Carnaval infantil de Valls torna als carrers en el format habitual

La Rua Infantil de Carnaval tindrà lloc el divendres 25 de febrer a les 18.00 h i començarà a la plaça del torrent del Titit

El Rei i la Reina Carnestoltes, seran aquest any els nous protagonistes de la Rua Infantil  de Carnaval de Valls. L'acte és organitzat pel Centre Cívic i tindrà lloc el divendres, 25 de febrer, a partir de les 18.00 h de la tarda. La seva arribada donarà el tret de sortida de la Rua, a la plaça del torrent del Titit.

Des d'aquest punt de la ciutat, els nens i les nenes presents podran rebre a Ses Majestats el Rei i la Reina Carnestoltes. Després d'un any amb  Carnaval virtual, tornen a visitar la ciutat per portar la gresca i la disbauxa pels carrers.

Des de la  plaça del torrent del Titit s'iniciarà un recorregut pels carrers Xiquets de Valls, Avenir, Germans Sant Gabriel, Jaume Mercadé, plaça del Pati, carrer de la Cort per finalitzar a la plaça del Blat, amb previsió d'arribada a les 18.30 h. Des d'aquest punt ses majestats es presentaran a la ciutat i, la música i la ballaruga ompliran la plaça per acaba la festa amb un castell de foc.

La nova parella de la Rua

Una de les novetats de l'edició d'enguany serà la presència conjunta de la  Reina i el Rei Carnestoltes. Són dos personatges que individualment ja havien estat presents en anteriors edicions del Carnaval. Amb aquestes dues figures es vol donar major presència de les dones en l'imaginari festiu infantil, atorgant-li a la Reina un paper coprotagonista.

La direcció artística de la Rua Infantil de Carnaval va a càrrec de Raul Molina, la interpretació del Rei i la Reina Carnestoltes és de Marc Torres i Marta Marín, respectivament. La caracterització dels personatges a càrrec d'Aitana Sànchez.

Per Carnaval, disfressa't i posa't la màscara

Amb el lema: «Posa't la màscara a totes hores, deixa les penes i l'estrès que el Carnaval Infantil ho posa tot del revés!», al Carnaval Infantil d'enguany torna a donar protagonisme a la màscara. És un element iconogràfic de tots els carnavals del món.

Així, des de poc abans de les 18.00 h de la tarda es començaran a repartir màscares entre els i les assistents a la plaça del Titit i se'ls demanarà que se la posin en el moment de l'arribada de Ses Majestats. Les caretes són obra del dissenyador vallenc  Pol Vallvé, de Cossetània Edicions.

Una rua sostenible

Igual que en edicions anteriors, no s'utilitzarà confeti durant el recorregut de la Rua per part del servei organitzador, el Centre Cívic. L'objectiu d'aquesta mesura és reduir l'impacte ecològic provocat per l'activitat i generar consciència de la necessitat d'adoptar mesures urgents per a mitigar els efectes del canvi climàtic.

Al mateix temps, es convida al conjunt de la població a contribuir en la disminució de la generació de residus en actes festius.