Assistents a la roda de premsa

Avantatges pel jovent: presenten el nou Carnet Jove de Valls, amb grans descomptes

La proposta es iniciar en fase de prova pilot el 2018 en un total de set municipis catalans

El director general de Joventut, Àlex Sastre, i l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, han presentat aquest matí en roda de premsa el projecte del nou Carnet Jove de Valls, que es posarà en marxa a l’octubre. Ho han fet acompanyats de la presidenta de Vallsgenera, Rosa Rovira, i la coordinadora territorial de Joventut a Tarragona, Ekaterina Katcheff.

El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya prop de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar uns 530.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. A nivell local, hi ha 2.228 joves que són titulars del Carnet Jove a Valls, on ara hi ha 27 avantatges.

L’objectiu del Carnet Jove d’àmbit local presentat aquest matí és oferir una bona diversitat d’avantatges de qualitat i proximitat per al jovent de Valls i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. Sobretot, es pretén que els i les joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments locals i, d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb el municipi i reforçar el seu vincle amb el comerç i els serveis de proximitat.

Aquests nous avantatges s’afegiran a l’oferta actual del CJ a la ciutat, repartida entre els àmbits de salut (18,5%), formació (18,5%), tecnologia (11,1%), turisme i mobilitat (11,1%), d’esports (3,7%), i altres (37%). D’aquesta oferta se'n poden beneficiar els 2.228 titulars (52% noies i 48% nois) que el CJ té avui a Valls, i que es reparteixen en les següents franges d’edat: 12-13 anys (1,6%), 14-17 anys (12,1%), 18-21 (28,5%), 22-25 (27,8%), 26-30 (26,7%) i 31 anys (3,2%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 42% del Carnet Jove entre el total de  joves residents  a Valls.

A més del jovent de Valls, dels descomptes al comerç i serveis locals del CJ al municipi també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a la comarca de l’Alt Camp (3.673 joves), al Camp de Tarragona (46.268 joves), al conjunt de Catalunya (529.072 joves) i arreu d’Europa (més de 6 milions).

Els joves de Valls que a l’octubre decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ho podran fer a través del web carnetjove.cat, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a imagin. Com a novetat, el Carnet Jove de Valls tindrà un format digital i es podrà fer servir directament des de l’APP mòbil del Carnet Jove.

Per tal de disposar del carnet, els joves hauran d'acreditar que resideixen al municipi tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament. Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove de Valls a l’APP del CJ. D´altra banda, els joves també tindran l’opció de fer un ús financer del Carnet Jove a través d’imagin, la plataforma de serveis digitals impulsada per CaixaBank.