Assistents a la roda de premsa

Presenten el cartell anunciador de la Fira de Santa Úrsula 2022 de Valls

La festa patronal se celebrarà entre el 14 i el 23 d'octubre

La Fira de Santa Úrsula de Valls ja té cartell. És obra de Medir Cucurull i Xavier Cendrós, membres de l'Aparador Estudi Creatiu. La imatge proposada d'aparença senzilla, obre un discurs propi, ric i interpretatiu, basat en els elements de les seves principals activitats: l'arquitectura i la fotografia.

La pinya, el fonament de qualsevol construcció castellera, hi apareix com a protagonista. Una pinya metafòrica, fruit del pi pinyoner, tintada amb els colors de les dues colles vallenques, el vermell de la Colla Joves Xiquets de Valls i el rosat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

A la imatge, sobre aquest fonament, en pla zenital, també s'hi situa la planta del campanar  de Sant Joan de Valls. Una nova perspectiva d'aquest emblemàtic monument que, enguany, celebra els 125 anys de la seva inauguració. L'Aparador força, per primera vegada, a mirar avall, en lloc d'alçar el cap, per admirar el campanar més alt de Catalunya.

La proposta dels seus creadors és una suma de  patrimoni: l'immaterial, el cultural i l'arquitectònic. És una suma que multiplica els valors de la ciutat. Alhora, el cartell proposa un joc, el de les interpretacions que puguin sorgir d'aquesta imatge i que permet activar la imaginació i una mirada diferent dels fets i dels paisatges més quotidians.