Imatge del Portal Nou de Valls

Reforçar així el català: l'Ajuntament de Valls anuncia activitats per als col·lectius nouvinguts

El casal és per a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys i es farà durant els dies de Setmana Santa a l'Escola la Candela

Valls comptarà amb diferents propostes per Setmana Santa. En aquest sentit, una de les novetats que ha anunciat l'Ajuntament de Valls és l'organització, per Setmana Santa, d'un  casal lingüístic  de català per a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys nouvinguts que necessiten un reforç.

L'activitat es farà en horari matinal del dilluns 11 al dijous 14 d'abril a les instal·lacions de l'Escola la Candela. S'ha ofert a l'alumnat d'educació primària de totes les escoles de Valls i ha tingut molt bona acollida.

Pla Educatiu d'Entorn

El casal lingüístic és una iniciativa de la Regidoria d'Educació i Política Lingüística en el marc del Pla Educatiu d'Entorn. La finalitat és oferir un servei educatiu a aquells xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys de procedències diverses que fa poc temps que han arribat a la ciutat.

L'objectiu és que tinguin l'oportunitat de reforçar el català durant els dies de vacances escolars i, d'aquesta manera, puguin iniciar el tercer trimestre amb més garanties. Així s'afavoreix la igualtat d'oportunitats d'aquest alumnat  en l'àmbit educatiu.

El casal ofereix unes 40 places i es cobriran totes. Per aquest motiu la regidoria ha sol·licitat als centres educatius de Valls que tan sols derivin al casal aquells nens i nenes que considerin que poden beneficiar-se més del recurs docent.

A diferència d'altres casals, aquest té la particularitat que, més enllà del lleure o l'aprenentatge a través del joc, el seu principal objectiu és el reforç i la pràctica de la llengua catalana per afavorir la cohesió social i l'adaptació dels xiquets i les xiquetes al municipi que els ha acollit.