Nens al pati de l'escola Eladi Homs de Valls

Valls estrenarà un Casal d'Hivern Municipal

Serà un espai inclusiu per a nens i nenes de 3 a 12 anys i es farà els dies 22, 23, 27, 28, 29 i 30 de desembre a l'escola Eladi Homs

L'Ajuntament de Valls estrenarà durant les properes festes escolars de Nadal una nova proposta de lleure educatiu, el casal d'hivern municipal, per a nens i nenes d'entre 3 i 12 anys, que esdevindrà un espai on poder jugar, conviure i aprendre. Aquesta iniciativa conjunta de la  regidoria d'Educació i Política Lingüística, a través del Pla Educatiu d'Entorn, i de la regidoria d'Igualtat, a través del programa Corresponsables, pretén facilitar a les famílies la conciliació en dates de vacances escolars i, al mateix temps, que els nens i les nenes gaudeixin participant en l'acció educativa. Serà un casal inclusiu dinamitzat per l'entitat Fundació En xarxa i es farà els dies 22, 23, 27, 28, 29 i 30 de desembre a l'escola Eladi Homs.

El  casal d'hivern  municipal serà, simbòlicament, la fàbrica dels desitjos d'any nou. El plantejament és treballar el comiat d'un altre any i donar la benvinguda al 2023, alhora que es vol apropar els infants a les diferents cultures i les seves celebracions d'any nou. Es treballaran els diferents significats de l'any nou, es demanaran desitjos i es marcaran noves metes diàriament. L'objectiu principal és, doncs, que els infants puguin arribar a conèixer noves cultures i treballar el significat de l'inici i el final de cicles i donar la benvinguda a d'altres de nous.

El casal d'hivern vol potenciar molt la creativitat i la imaginació de la canalla, i això serà possible gràcies als jocs d'expressió, les manualitats i les assemblees, on es fomentarà un espai de lliure expressió. També es vol que els infants coneguin l'entorn de la ciutat i, per aquest motiu, es faran excursions guiades amb gimcanes perquè puguin tenir coneixement de tot allò que els envolta.

El casal es farà en horari de 9:00h a 13:00h a les instal·lacions de l'escola Eladi Homs i estarà obert a tots els nens i nenes de 3 a 12 anys de Valls. L'equip de monitores inclou una persona vetlladora per donar suport a nens i nenes amb qualsevol tipus de diversitat i garantir així que el casal és una activitat inclusiva. El preu de la inscripció serà de 60 euros per infant. Les famílies monoparentals i nombroses que acreditin la seva condició amb el títol emès pel departament de Drets Socials de la Generalitat disposaran d'un 50% de descompte.

Les inscripcions es podran realitzar en línia a partir del dilluns 28 de novembre a les 9:30h a través de l'enllaç del codi QR que apareix en el cartell del casal i que es trobarà en establiments de la ciutat i en la pàgina web municipal valls.cat. De manera presencial, les inscripcions es podran fer el dilluns 28 i el dimarts 29 de novembre, en horari de 9:30h a 12:30h i de 15:30h a 17.30h, a l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME), al carrer Major, 12. Es formalitzaran segons l'ordre d'inscripció i una vegada s'hagi lliurat tota la documentació necessària.