Un dels 4 de 8 que s'han pogut veure a la diada de Santa Úrsula 2021

Les colles de Valls ofereixen la clàssica de 8 en el retorn de la diada de Santa Úrsula

L'actuació s'ha pogut celebrar gairebé en plena normalitat

Valls, l'anomenat 'quilòmetre 0 del món casteller', ha tornat a respirar l'ambient d'una diada castellera. Les dues colles de la ciutat, la Vella i la Joves, s'han trobat aquest diumenge, dia 24 d'octubre, per celebrar la diada de Santa Úrsula 2021. És la primera vegada que aquestes dues colles alcen castells conjuntament des de l'inici de la pandèmia del coronavirus.

La diada s'ha pogut celebrar sense límits de participants ni d'aforament, convertint la trobada en una festa castellera que s'ha pogut gaudir gairebé en plena normalitat. L'única restricció que s'ha mantingut és l'obligació de dur mascareta a la plaça del Blat, escenari de la diada.

Tot i que no s'han vist castells de gamma extra, la diada no ha decebut els presents. Hi havia ganes de tornar a la plaça i això s'ha notat. Les dues colles vallenques han ofert la clàssica de 8 als assistents.

La Vella ha començat amb un 3 de 8, per posteriorment fer un 4 de 8 i un 2 de 7. L'actuació l'han finalitzat amb 3 pilars de 5. Pel que fa a la Joves, l'ordre dels castells que han pogut construir ha estat un 4 de 8, un 2 de 7 i un 3 de 8, tancant l'acte amb 2 pilars de 5.

Tal com ha expressat a l'Agència Catalana de Notícies el cap de colla de la Vella, Albert Martínez, «les dues colles hem fet els castells més difícils fets fins ara de la represa».