Les dues colles castelleres de Valls aixequen un pilar de cinc a l'interior de l'església de Sant Joan Baptista durant l'ofici per la Mare de Déu de la Candela

L'Escolania de Montserrat farà un concert a Valls

Amb aquest concert s’inicia la campanya per restaurar el campanar

L'Escolania de Montserrat actuarà a Valls. Serà el dia 27 de gener a les 20.00 h del vespre a l'església de Sant Joan. El programa del concert s’iniciarà amb una peça de Cant gregorià i anirà avançant, fent un recorregut al llarg del temps, fins arribar a una obra contemporània del compositor Bernat Vivancos. No hi faltaran peces del Llibre Vermell, del segle XIV, ni de la prestigiosa escola montserratina amb obres dels pares Anselm Viola, Àngel Rodamilans i Irineu Segarra. Tampoc hi faltarà la coneguda peça de Pau Casals «Nigra Sum».

Les entrades pel concert, al preu de 20 euros, es poden adquirir de forma anticipada a l’església de Sant Joan de dimarts a divendres de 10.30 h a 12.30 h del migdia i de 17.00 h a 19.00 h de la tarda i abans i després de les misses; i també on-line a Codetickets. També es podran adquirir el mateix dia del concert a les portes de l'església de Sant Joan.

El cor, amb més de  700 anys d’història, està al servei del monestir, on canta unes quatre-centes cinquanta vegades a l’any, a més dels concerts que fa fora del recinte montserratí. Fins l’any 1969 el cor no sortia mai a fer concerts lluny del monestir, però des d’aleshores n’ha fet més de quatre-cents  a Catalunya, una quarantena en diversos indrets de l’estat espanyol i més de cent-cinquanta arreu del món.

Ha actuat en més d’una vintena de països d’arreu del món, des d’EEUU al Japó. Aquest passat mes de novembre van actuar a Minessota i Pennsilvània i el proper més de març aniran convidats a l’Adelaide Festival, d’Austràlia.

Entre aquestes dues sortides internacionals, la ciutat de Valls té el goig de poder veure actuar el cor montserratí a l’església de Sant Joan Baptista, per tercera vegada. Actualment està dirigit per Llorenç Castelló i, pel concert vallenc, anirà acompanyat a l’orgue per Mercè Sanchis.